avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa incheiere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa incheiere divort

Se poate reveni la solicitarea partajului bunurilor dobandite in timpul casatoriei, daca, la data pronuntarii divortului, sotul nu solicita partajarea bunurilor, lasandu-le copiilor ramasi in intretinerea mamei? Divortul s-a pronuntat aprox prin anul 2005 sau 2006. Actualmente, sotia este plecata din tara, un copil este la facultate iar celalalt copil minor, este la domiciliul fostilor soti din Romania, in asa zisa grija a bunicei materne. Sotia vrea sa vanda totul acum, intrucat s-a stabilit de un an de zile in Franta, fiind medic. Iar apartamentul cu toate bunurile il considera proprietatea ei exclusiva.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:25, 8 Septembrie 2011
Inca un amanunt: sotul a depus acum cerere de reincredintare minor la judecatoria din raza de domiciliu din Romania.
da , partajul se poate solicita oricand , dupa pronuntarea divortului
sunt doua actiuni distincte partajul si incredintarea
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
partajul este imprescriptibil adica se poate face oricand,dupa divort.
imobilul este proprietatea ambilor ,fosti soti
si chiar daca exista un act la notar semnat de sot cum ca cedeaza toate drepturile lui pt copii?sau un astfel de act se poate sparge in instanta!
intai stabileste in instanta ce bunuri are si apoi face act la notar ca cedeaza

Alte discuții în legătură

Divort cirsteaiulian cirsteaiulian am un copil de 8 ani,am apartament prin credit ipotecar,o masina si inca doua credite,sotia nu lucreaza,vreau sa divortez, ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Procedura divort amiabil Luminita78 Luminita78 Care este procedura pentru divort amiabil cu copil major? In cazul in care unul dintre parteneri cedeaza totul in favoarea celuilalt, cum are loc partajul? Ce ... (vezi toată discuția)
Costuri si modalitate partaj judecatorie/notar ale unui imobil ochian.doru ochian.doru Divortul s-a finalizat acum doi ani fara sa se faca partajul, fosta sotie vrea sa ceara acum partajul. Bunul principal este un imobil cumparat de cei doi in ... (vezi toată discuția)