avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune/mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune/mostenire

Bunicul si bunica mea (sot si sotie) au murit acum cativa ani si nu s-a facut succesiunea. Tatal meu a murit anul acesta. Pentru a face succesiunea dupa tatal meu , trebuie mai intai sa facem succesiunea dupa bunic. Eu pot cere deschiderea procedurii succesorale , dupa bunicul, nepoata fiind , in conditiile in care tatal meu este mort, el mai avand doi frati in viata?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:35, 13 Decembrie 2010
puteti veni la succesiune prin reprezentare.
mergeti la notar si dati declaratie de acceptare a succesiunii dupa defuncti .
apoi solicitati dezbaterea concomitenta a celor doua succesiuni .
Multumesc.
puteti cere dezbaterea mostenirii intrucat aveti vocatie succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa a iv-a de mostenitori legalii cunostinta cunostinta Buna ziua! as vrea sa stiu daca persoana care a murit - care nu are nici un mostenitor legal in afara de 3 veri primari - daca copii acestor veri pot veni la ... (vezi toată discuția)
Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire intocmita ilegal catalin.sm catalin.sm Bunaziua, Situația este in felul următor, tatăl meu a avut un var care a decedat in 2023 (părinti lor fiind frați) care deținea 2 apartamanente in ... (vezi toată discuția)