In urma cu cativa ani am dezbatut subiectul " izolatia acoperisului blocului" pentru ca aveam probleme grave,cei de la administratie au refuzat sa incerce sa solutioneze problema,eu locuind la ultimul etaj si anume 4,de aceea am angajat o echipa particulara si mi-am izolat in portiunea mea platind suma de 1260lei pe data de 02.10.2006 cu garantie de 5 ani.
Acum 2 ani,cei din comitet si administratorul s-au gandit sa izoleze termic acoperisul si au cerut o suma de 550lei/apartament.
Am refuzat sa platesc aceasta suma de bani atat timp cat eu facusem izolatia.
De atunci,sunt somata de administrator sa platesc suma la care se adauga si penalitati.Am depus o cerere precum si actele doveditoare faptului ca eu am facut izolatie pe proprii bani.
Acum am fost sa platesc intretinerea pentru luna octombrie iar administratorul inclusese in suma intetinerii si penalitatile si refuza sa-mi incaseze banii-contravaloare intretinere fara acestia din penalitate.
Vreau sa stiu unde as putea sa fac o plangere sau orice altceva sa rezolv aceasta problema pentru ca acest om nu este de inteles si ma obliga sa platesc aceasta suma de 550lei plus penalitati.
va rog mult daca a fost cineva intr-o astfel de situatie sa ma ajute cu un sfat cu privire la rezolvarea problemei.au dreptul sa ma oblige si sa ma hartuiasca verbal pentru ca nu vreau sa platesc pentru aceasta suma stabilita de ei.?
La momentul respectiv,am facut toate demersurile pentru a mi se lua in consideratie reparatie dar cei competenti mi-au motivat ca nu au fonduri,a trebuit s-o fac pe propria raspundere deoarece vecinii din bloc au refuzat sa plateasca bani pe motiv ca nu este problema lor si doar a celor de la ultimul etaj,iar cine are probleme sa si le rezolve,neavand sprijin de nici un fel,am fost nevoita sa fac aceasta reparatie de una singura pentru ca altfel riscam sa mi se deteriorizeze acoperisul.
Va multumesc pentru comentarii
Da?
Numai ca cei "competenti" sau mai bine zis in responsabilitatea cui cadea rezolvarea problemei, adica presedintele asociatiei, comitetul executiv si chiar administratorul care, toti, trebuia sa stie legea care pe vremea aceea era 114/1996 Legea locuintei , azi este Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si ca.....terasa nu este treaba numai a proprietarilor de la ultimul etaj, ci treaba tuturor deoarece este proprietate comuna.
.............. si ca nu exista dat din umeri pe motiv ca "lumea nu are bani". O reparatie de o asemenea importanta se pregateste din timp cu fond de reparatii strans sistematic luna de luna, sume mici....si in timp se aduna....
Deci pe baza a multe nereguli dv. ati facut o lucrare care trebuia facuta prin asociatia de proprietari si la limita...trebuia sa vi se ramburseze o parte din bani.
De aceea tuturor celor care intra aici si intreaba o problema anume incercam sa le explicam si contextul, incercam sa le punem la dispozitie si documentatia strict necesara pentru a sti LEGEA si a putea avea pretentii conforme cu legea in asociatiile lor.
Izolatie etaj 4
elena milos
Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)