avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NELAMURIRE!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NELAMURIRE!

sunt o mamica care am nascut in luna iulie 2010. intrucat am un sprijin in familie care imi ingrijeste de copil, vreau sa ma intorc la serviciu incepand cu luna februarie 2011, intrebarea mea este: VOI PRIMI BONUSUL DE 500 LEI LA SALARIU SAU NU??
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 14:27, 14 Decembrie 2010
probabil...ramane de vazut cand veti face acest pas...
Veti primi un stimulent in cuantum lunar de 100 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani in conditiile in care va reintoarceti la serviciu.

Stimulentul de 500 lei se acorda persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 ianuarie 2011.
da, inteleg ce spuneti dumneavostra, insa in ordonanta nu se specifica acest lucru! sau nu am citit eu bine??????
Citez din OUG 111/2010"

Art. 1
Prevederile art. 2�29 reglementeaza drepturile care se acorda persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 ianuarie 2011, precum si celor aflate in situatiile prevazute la art. 8 alin. (2), incepand cu aceasta data.

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda si persoanelor beneficiare prevazute la art. 2 alin. (4), oricand, pe toata perioada.
(3) Persoanele prevazute la art. 2 alin. (1) lit. b) nu beneficiaza de stimulentul prevazut la alin. (1).
(4) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.

Art. 30
(1) Persoanele care au nascut sau nasc pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, precum si cele care au adoptat sau adopta copilul, carora li s-a incredintat sau li se incredinteaza copilul in vederea adoptiei sau care au sau vor avea copilul in plasament, in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist, ori care au fost sau urmeaza sa fie numite tutore pana la aceasta data beneficiaza de drepturile reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

Concluzie: stimulentul de 500 lei se adreseaza mamelor cu copii nascuti dupa 1 ian 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie daniela-dinu daniela-dinu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta. O sa nasc cat de curand si as vrea sa ma intorc la serviciu mai devreme de implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii nou-nascuti tysy tysy Buna ziua,am autorizatie PFA din 14 iulie 2011,am divortat si astept sa nasc din zi in zi.Va rog sa-mi spuneti de ce indemnizatii pt copil pot beneficia si ... (vezi toată discuția)
Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului alin1989 alin1989 eu sunt angajat de 3 luni la o firma si recent sotia mia nascut si am bagat prenatal prin facultate,intrebarea mea ar fi daca mai pot sta angajat sau nu sau ... (vezi toată discuția)