avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intarziere solutionare leg 10 - anrp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intarziere solutionare leg 10 - anrp

chiar daca s-a mai dezbatut problema - sau cel putin una asemanatoare - va supun atentiei urmatoarea situatie:

- Avem o dispozitie a primarului prin care se acorda lui X masuri reparatorii in echivalent - in cuantum determinat - ptr. un imobil nerestituibil in natura - in baza legii 10/2001. (dispozitia are la baza o hot jud definit si irevoc prin care se stabileste cuantumul despag)

- Dispozitia a ajuns la ANRP ptr. a emite decizia de validare a dispozitiei primarului.

PROBLEMA ESTE CA ANRP INTARZIE IN EMITEREA DECIZIEI !

Ce se poate face ?

X sa faca o notificare prin care sa solicite emiterea deciziei de validare in termen de 30 de zile?
dupa care, daca nu primeste raspuns va face plangere prealabila - cf. legi 554/2004 - dupa care va actiona in contencios ptr. a fi obligat ANRP sa emita decizia de validare ?

credeti ca rationamentul juridic este OK ?

merci
Cel mai recent răspuns: dumitru2000 , utilizator 00:20, 9 Aprilie 2008
Va rog sa analizati draft-ul de mai jos si sa va pronuntati cu privire la eventualele imbunatatiri ce trebuie adusa.

multumesc anticipat

=D>



AUTORITATEA NATIONALA PENTRU RESTITUIREA PROPRIETATILOR
DOSAR NR. ......................................
OBIECT: LEGEA NR. 10/2001



Doamna Presedinte,


Subsemnatul......................................, , in calitate de parte in dosarul cu numarul de mai sus formulez prezenta,

SOLICITARE

Prin care va rog ca in termen de maxim 30(treizeci) de zile inregistrarea prezentei institutia dumneavoastra sa procedeze la emiterea titlului de despagubire in dosarul antementionat, urmand ca titlul de despagubire sa cuprinda expres:


(i) cuantumul sumei mentionata in Dispozitia de Primar
(Dispozitie ce reproduce dispozitivul deciziei irevocabile nr. .. pronuntata de..... in dos nr...)

(ii) cuantumul indicelui de inflatie raportat la suma prevazuta la pct (i), calculat pentru intervalul de timp dintre data de 15.03.2007 (adica 30 de zile de la data la care dosarul a fost inregistrat la A.N.R.P.,reprezentand un termen rezonabil -inclusiv conform Legii 554/2004 a contenciosului administrativ- inauntrul caruia titlul de despagubire ar fi trebuit emis) si data la care se va fi procedat la emiterea titlului de despagubire. (de mentionat ca adaugarea indicelui de infaltie este necesara pentru pastrarea valorii reale a cuantumului sumei mentionate in Dispozitia de Primar)

(iii) cuantumul dobanzii legale raportat la suma prevazuta la pct. (i), calculat pentru intervalul de timp dintre data de 15.03.2007 (adica 30 de zile de la data la care dosarul a fost inregistrat la A.N.R.P.,reprezentand un termen rezonabil -inclusiv conform Legii 554/2004 a contenciosului administrativ- inauntrul caruia titlul de despagubire ar fi trebuit emis) si data la care se va fi procedat la emiterea titlului de despagubire. (de mentionat ca adaugarea dabanzii legale este necesara pentru acoperirea lipsei de foloisinta a masurilor reparatorii stabilite conform pct (i))


Pentru a proceda in sensul celor solicitate mai sus, va rog sa luati in considerare urmatoarele:


In fapt,
Sunt beneficiarul “Dispozitiei privind acordarea de masuri reparatorii prin echivalent” nr. ............................., emitent Primaria Municipiului .......................... prin Primar.

Sus-mentionata Dispozitie, avand la baza o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, acorda masuri reparatorii prin echivalent.

Primaria Municipiului Calarasi a procedat inca din luna martie a.c. (15.03.2007) la predarea catre Institutia dumneavoastra a dosarului nr. ............. solutionat prin sus-mentionata Dispozitie, dosarul fiind complet, depunandu-se toate actele solicitate.

Totodata, am solicitat in nenumarate randuri, de la predarea de catre Primarie a dosarului si pana in prezent (verbal-in cadrul mai multor audiente avute la sediul A.N.R.P., precum si in scris – d.ex. cererea nr. ..............................; cererea nr. .................................. etc.), solutionarea dosarului subsemnatului.

Mi s-a confirmat, de exemplu, in cadrul audientei din luna ..................... a.c. ca dosarul este complet si ca urmeaza sa intre in prima sedinta de comisie pentru a fi solutionat. Acest lucru insa nu a avut loc.

Ulterior (....................... a.c.) am revenit in audienta, unde am aflat ca dosarul nu a fost introdus in comisie, motivul fiind ca functionarul care se ocupa de dosarul subsemnatului nu mai lucreaza in cadrul ANRP.

Astfel, s-a ajuns ca, dupa 1 an de zile de intarzieri nejustificate, ANRP sa continue cu alte procedee de tergiversare a solutionarii dosarului.

In realitate, in cauza de fata, este vorba despre un lucru foarte simplu: punerea in executare a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, investita cu formula executorie

In considerarea celor prezentate, apare drept evident refuzul ANRP de a respecta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie, formulez prezenta

*

Totodata, va solicit sa luati act de faptul ca nesolutionarea dosarului a cauzut si cauzeaza prejudicii atat de ordin material cat si moral (d.ex. cresterea pretului imobilelor; dobanda; indicele de inflatie; indicele preturilor de consum s.a.), in contextul in care hotatarea judecatoreasca a ramas definitiva inca din data de ................2006 si a devenit titlu executoriu prin investirea cu formula executorie inca din data de ..................... 2006.

*

Nu in ultumul rand, sesizez faptul ca, in cadrul audientelor, mi s-a comunicat ca cererile subsemnatului de urgentare a solutionarii nu se afla la dosar.

Acest lucru este deosebit de grav, putand fi incidente dispozitiile legioi penale, in contextul in care acestea au fost sustrase.

*

Totodata mentionez ca subsemnatul
a) sunt in etate de ...... de ani
b) sunt veteran de razboi
c) sunt suferind de mai multe afectiuni (diabet zaharat, am implantat un stimulator cardiac, recent am fost internat la sectia de neurologie a Spitalului Municipal Bucuresti – Spitalul Universitar)

iar nesolutionarea dosarului imi cauzeaza o stare psihca tensionata care imi agraveaza simtitor afectiunile de care sufar.


In drept,
dispozitiile Legii nr. 554/2004, respectiv dispozitiile Legii 10/2001 si ale Legii nr. 247/2005


PETENT
am intalnit opinii potrivit carora nu ar admisibila o astfel de crr intemeiata pe legea 554/2004.

astept opinii.

multumesc:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala anrp MihaiBucur MihaiBucur Este vorba despre un proces pe contencios cu Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Am o Dispozitie in baza Legii nr. 10/2001 emisa de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri anrp legea 10/2001 IonDanielIon IonDanielIon Buna ziua! In anul 2010 am obtinut in instanta modificarea unei dispozitii a primarului prin care s-a dispus ca despagubirea sa fie pentru tot imobilul care ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc sau anrp ? DEBRA DEBRA Am o sentinta civila definitiva si irevocabila pentru un teren in baza Legii 10, teren ce nu mai poate fi restituit in natura. \"Tribunalul obliga primaria sa ... (vezi toată discuția)