avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Revocare HCL
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Revocare HCL

CONSILIUL LOCAL A ADOTPTAT O HOTARARE. UN CETATEAN NEMULTUMIT A DEPUS PLANGERE PREALABILA PE LEGEA CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV SOLICITAND REVOCAREA. CUM PROCEDEZ IN CALITATE DE SECRETAR ?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:17, 17 Decembrie 2010
Inregistrati plangerea si transmiteti copii al acestor documente persoanelor competente (jurist, primar etc). In termen de maxim 30 de zile trebuie sa ii dati cetateanului un raspuns la plangerea depusa.
subliniez calitatea secretar uat
Pai, in 30 de zile trebuie sa i se dea raspuns cetateanului, asta e clar (cine redacteaza raspunsul e bucataria dvs. interna, insa il veti semna alaturi de presedintele de sedinta). Daca cetateanul merge la instanta, abia acolo isi va dovedi secretarul UAT valoarea, intrucat va trebui sa convinga instanta de legalitatea hotararii pe care a contrasemnat-o, banuiesc). De asemenea, daca se considera ca cetateanul are dreptate, primarul, pe baza plangerii prealabile si a punctului de vedere al secretarului UAT despre cat de (ne)legala e prima hotarare, va redacta un proiect de hotarare privind revocarea HCL in cauza, responsabilii in domeniu vor intocmi referatul de specialitate iar comisia de specialitate isi va da sau nu avizul. Daca si-l da, proiectul de revocare intra pe ordinea de zi, este dezbatut, iar daca intruneste numarul de voturi necesar se adopta hotararea de revocare a primei HCL, pe care, daca o considerati legala, o contrasemnati.
PENTRU KYANDRA CINE TEBUIE SA CONSIDERE CA CETATEANUL ARE DREPTATE , AVAND IN VEDERE CA SECRETARUL UAT A CONTRASEMNAT PRIMUL HCL
Pt Kyandra .Va rog de asemenea sa-mi explicati in ce masura pot sa-mi dovedesc valoarea avand in vedere urmatoarele : obiectul hcl-ului este restrictionarea pentru masa maxima admisa a autovehiculelor mai mari de 10 tone pe un anumit sector de drum . baza legala og 43/1997 art 44 alin 2 . se pune problema ca nu exita rute alternative pentru sectorul de drum mentionat . legiuitorul instituie in sarcina administratorului de drum , consiliu local , informarea prealabila cu privire la restrictionare , informare care trebuei sa cuprinda inclusiv rutele alternative . nu este reglementata expres de lege situatia in care daca nu ai rute alternative poti sau nu poti institui restrictii. Aceasta este problema noastra. Avand in vedere faptul ca nu exista o reglementare clara , apare interpretarea , si in aceste conditii nu cred ca se poate vorbi de valoarea unui secretar .

Alte discuții în legătură

Procedura anulare hcl Crisstel Crisstel Cum trebuie sa procedeze secretarul UAT si primarul (ca initiator al proiectului de hotarare) la primirea unor plangeri prealabile de anulare a unei HCL? Este ... (vezi toată discuția)
Semne circulatie FunctionarulPublic FunctionarulPublic Ma poate ajuta cineva cu procedura de obtinere aviz din partea politiei rutiere pentru amplasarea de semne circulatie. (vezi toată discuția)
Hotarare privind infratirea Darie Tudor Darie Tudor Pentru ca nici in concediu de odihna domnii consilieri nu-mi dau... odihna, vin sa va cer ajutorul in urmatoarea chestiune: Azi am primit un e-mail cu un ... (vezi toată discuția)