CONSILIUL LOCAL A ADOTPTAT O HOTARARE. UN CETATEAN NEMULTUMIT A DEPUS PLANGERE PREALABILA PE LEGEA CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV SOLICITAND REVOCAREA. CUM PROCEDEZ IN CALITATE DE SECRETAR ?
Inregistrati plangerea si transmiteti copii al acestor documente persoanelor competente (jurist, primar etc). In termen de maxim 30 de zile trebuie sa ii dati cetateanului un raspuns la plangerea depusa.
Pai, in 30 de zile trebuie sa i se dea raspuns cetateanului, asta e clar (cine redacteaza raspunsul e bucataria dvs. interna, insa il veti semna alaturi de presedintele de sedinta). Daca cetateanul merge la instanta, abia acolo isi va dovedi secretarul UAT valoarea, intrucat va trebui sa convinga instanta de legalitatea hotararii pe care a contrasemnat-o, banuiesc). De asemenea, daca se considera ca cetateanul are dreptate, primarul, pe baza plangerii prealabile si a punctului de vedere al secretarului UAT despre cat de (ne)legala e prima hotarare, va redacta un proiect de hotarare privind revocarea HCL in cauza, responsabilii in domeniu vor intocmi referatul de specialitate iar comisia de specialitate isi va da sau nu avizul. Daca si-l da, proiectul de revocare intra pe ordinea de zi, este dezbatut, iar daca intruneste numarul de voturi necesar se adopta hotararea de revocare a primei HCL, pe care, daca o considerati legala, o contrasemnati.
Pt Kyandra .Va rog de asemenea sa-mi explicati in ce masura pot sa-mi dovedesc valoarea avand in vedere urmatoarele : obiectul hcl-ului este restrictionarea pentru masa maxima admisa a autovehiculelor mai mari de 10 tone pe un anumit sector de drum . baza legala og 43/1997 art 44 alin 2 . se pune problema ca nu exita rute alternative pentru sectorul de drum mentionat . legiuitorul instituie in sarcina administratorului de drum , consiliu local , informarea prealabila cu privire la restrictionare , informare care trebuei sa cuprinda inclusiv rutele alternative . nu este reglementata expres de lege situatia in care daca nu ai rute alternative poti sau nu poti institui restrictii. Aceasta este problema noastra. Avand in vedere faptul ca nu exista o reglementare clara , apare interpretarea , si in aceste conditii nu cred ca se poate vorbi de valoarea unui secretar .