avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Revocare HCL
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Revocare HCL

CONSILIUL LOCAL A ADOTPTAT O HOTARARE. UN CETATEAN NEMULTUMIT A DEPUS PLANGERE PREALABILA PE LEGEA CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV SOLICITAND REVOCAREA. CUM PROCEDEZ IN CALITATE DE SECRETAR ?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:17, 17 Decembrie 2010
secretaruat a scris:

obiectul hcl-ului este restrictionarea pentru masa maxima admisa a autovehiculelor mai mari de 10 tone pe un anumit sector de drum . baza legala og 43/1997 art 44 alin 2 ......

stiu ca era obligatoriu un aviz prealabil de la Politia Rutiera care se obtine foarte greu si sunt curios daca l-ati obtinut!
Daca ati contrasemnat, inseamna ca dvs. considerati legala hotararea si va veti argumenta punctul de vedere in raspunsul transmis la plangerea prealabila. Daca ati obtinut si avizul de legalitate din partea prefecturii, puteti face vorbire si despre aceasta. Eu, personal, am considerat ca valoarea unui secretar UAT se dovedeste cel mai bine cand isi apara avizul de legalitate in instanta...Poate sa ma contrazica cine vrea, insa sa reusesti sa-ti sustii cu succes punctul de vedere intr-o actiune in care se urmareste anularea unui act administrativ pe care tu, secretar UAT, l-ai semnat pentru legalitate, face mai mult decat toti indicatorii de performanta la un loc.
Reglementari in problema ridicata de dvs. exista, insa sunt la nivel european:
- tratatul de aderare al Romaniei, cat si directivele europene 1999/62/CE si 96/53/CE - directivele interzic reducerea tonajului maxim admis si restrictionarea accesului pe o ruta de tranzit fara acordarea unei rute alternative.
pt s mari . este vorba de un aviz pentru instalarea indicatorului rutier , care nu este prealabil . baza legala oug195 /2002
secretaruat a scris:

pt s mari . este vorba de un aviz pentru instalarea indicatorului rutier , care nu este prealabil . baza legala oug195 /2002

art. 5, alin (7) din Ordonanta de urgenta nr. 195/2002 Orice masura de restrictie a circulatiei pe drumurile publice se dispune de catre administratorul drumului numai cu avizul politiei rutiere.

eu din lecturarea acestui text inteleg ca avizul e prealabil. si citez pe un coleg secretar care a avut aceasi problema : "Eu am incercat sa deviez circulatia pe alt traseu pentru doua zile. Mi-au cerut atatea avize incat am renuntat. Manifestarea care se desfasura in cele doua zile au dat traficul peste cap. Pres. Basescu care venise cu auto Dacia Logan a facut 4 (patru ) ore un traseu de 9 km"
da'ma rog, ce treaba are secretarul in toata daravel asta? :O omul se judeca cu Consiliul local, sau cu secretarul?
Consiliul local nu este reprezentat in justitie de catre secretarul u.a.t.. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura anulare hcl Crisstel Crisstel Cum trebuie sa procedeze secretarul UAT si primarul (ca initiator al proiectului de hotarare) la primirea unor plangeri prealabile de anulare a unei HCL? Este ... (vezi toată discuția)
Semne circulatie FunctionarulPublic FunctionarulPublic Ma poate ajuta cineva cu procedura de obtinere aviz din partea politiei rutiere pentru amplasarea de semne circulatie. (vezi toată discuția)
Hotarare privind infratirea Darie Tudor Darie Tudor Pentru ca nici in concediu de odihna domnii consilieri nu-mi dau... odihna, vin sa va cer ajutorul in urmatoarea chestiune: Azi am primit un e-mail cu un ... (vezi toată discuția)