avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Hotarare privind infratirea
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Hotarare privind infratirea

Pentru ca nici in concediu de odihna domnii consilieri nu-mi dau... odihna, vin sa va cer ajutorul in urmatoarea chestiune:
Azi am primit un e-mail cu un proiect de hotarare care are urmatorul titlu: PROIECT DE HOTÃRÂRE nr. ________ din _____________ privind aprobarea acordului de înfrăţire între satul C., comuna M. judeţul C. (România) şi comuna K. (Ungaria)

Din cate nu am uitat eu infratirea se poate face intre doua UAT nu intre o comuna si un sat, parte componenta a unei comune.
Corect?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 11:31, 14 Septembrie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile interne legale in vigoare, " Colectivitatile, autoritatile sau organismele desemnate sa exercite functiile regionale sunt consiliile judetene si consiliile locale". In acest sns puteti sa va documentati si de aici :[ link extern ] .
Cu stima !
E Okey
Multumesc mult. Am vazut si este asa cum stiam si eu pentru ca asa prevede si L. 215/2001r
(7) În exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (2) lit. e), consiliul local:
b) hotărăşte, în condiţiile legii, înfrăţirea comunei, oraşului sau municipiului cu unităţi administrativ-teritoriale din alte ţări;

Insa sunt contrazis de de initiatorii proiectul pe considerentul ca in alte uat s-a acceptat o astfel de intratire.
Imi vine greu sa-i cred pentru ca proiectul de hotarare necesita avizul MAE si MIRA.
acordul MAE este necesar cand e vorba de acorduri de cooperare transfrontaliera. aici insa, e vorba de o infratire. nici pomeneala sa se poata infrati doua sate, sau un sat si o comuna.Infratirile, se fac intre u.a.t., asa cum bine ai scris. restul, e frunza-verde.... :)
Merci Mihai penru mesaj.
Informatia o am de la Vali, confirmata de Gimmi. Eu cred ca au drepate. In primul rand ca Vali a avut un HCL prin 2008 si a trimis si obtinut avize de la cele doua ministere, in al doilea rand solicitarea avizelor este prevazuta de art. 16 din L. 215/2001.
Rog si alte pareri privind avizarea, poate este necesara si altor utilizatori.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Darie Tudor, utilizator
"Infratirea este o reuniune dintre doua municipalitati care cauta sa se asocieze pentru a actiona intr-o perspectiva europeana, avand obiectivul de a rezolva problemele cu care se confrunta si dezvoltarea unor legaturi de prietenie din ce in ce mai stranse intre acestea".
Mai mult decat un simplu parteneriat pentru realizarea unui proiect pe termen scurt, infratirile reprezinta un angajament pe termen lung intre parteneri. Ele transced schimbarile din viata politica locala si dificultatile temporare care-l pot afecta pe un partener sau altul. Ele permit acordarea sprijinului reciproc la nevoie in perioade de dificultate, spre exemplu in cazuri de catastrofe naturale. Fiind un angajament pe termen lung, infratirea trebuie revizuita cu regularitate, pentru a ne asigura ca parteneriatul este adecvat nevoilor prezente si pentru a ne asigura de dinamismul si vitalitatea acestuia. sursa: [ link extern ]
ART. 16 din legea 215/2001
(1) Initiativa unitatilor administrativ-teritoriale de a coopera si de a se asocia cu unitati administrativ-teritoriale din strainatate, precum si de a adera la o asociatie internationala a unitatilor administrativ-teritoriale va fi comunicata Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Internelor si Reformei Administrative*).
(2) Proiectele de intelegeri de cooperare pe care unitatile administrativ-teritoriale intentioneaza sa le incheie cu unitati administrativ-teritoriale din alte tari vor fi transmise spre avizare Ministerului Afacerilor Externe, prin primari, respectiv presedintii consiliilor judetene, inainte de supunerea lor spre adoptare de catre consiliile locale sau consiliile judetene, dupa caz.
(3) Avizele prevazute la alin. (2) trebuie emise in termen de 30 de zile de la primirea solicitarii. In caz contrar se va considera ca nu sunt obiectii si proiectul respectiv poate fi supus spre aprobare consiliului local sau judetean interesat.
(4) Responsabilitatea privind intelegerile de cooperare incheiate de unitatile administrativ-teritoriale revine in exclusivitate acestora.
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
Valentin Iftimiu , Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Parcare autovehicule pe domeniul public adelina08 adelina08 Buna ziua, Stimati domni, sunt foarte revoltata pe Primaria din comuna unde locuiesc. azi am primit o citatie prin care sunt poftita la sediul primariei ... (vezi toată discuția)
Secretar uat, legea nr. 215/2001 si rof consiliu local Meselica Meselica Lg.215, Art. 117. - Secretarul unitatii administrativ-teritoriale indeplineste, in conditiile legii, urmatoarele atributii: h) alte atributii prevazute de ... (vezi toată discuția)
Notificare primar sau institutia primarului??? niculaucarmen niculaucarmen sunt cadru didactic si detin o hotarare judecatoreasca prin casa mi s-a aprobat decontarea transportului transportului in mediul rural. In continutul acelei ... (vezi toată discuția)