avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... repunere pe rol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

repunere pe rol

In cazul in care instanta dispune la termen suspendarea dosarului in conformitate cu art.242 alin.1 pct.2 C.pr.c. pentru neprezentarea partilor si lipsa cererii de judecarea in lipsa , cu ocazia depunerii cererii de repunere pe rol se achita 1/2 parte din timbrarea initiala . Ce se poate invoca , ca temei legal , la solicitarea repunerii , pentru a evita taxarea dubla , in cazul in care reclamantul a solicitat in scris (cu alt tip de litere , subliniat) judecarea in lipsa in cazul in care partile nu se prezinta .
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 13:32, 14 Decembrie 2010
daca nu ati atacat cu recurs incheierea prin care se suspenda dosarul, nu se poate face nimic in privinta taxei de timbru
Intrucat incheierea nu se comunica , care este termenul de a face recurs ?
incheierea se comunica si este cu recurs pe toata durata suspendarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol OANA GORAN OANA GORAN daca s-a suspendat cauza conform 155 indice 1 si instanta da drept de recurs pe toata durata suspendarii voi ce intelegeti??? pot face recurs oricand??? sau ... (vezi toată discuția)
De ce s-a suspendat procesul de marire pensie alimentara? Cris1971 Cris1971 Buna ziua, am deschis proces marire pensie alimentara , primul termen a fost ieri 17.02.15. Inainte de primul termen de judecata, in 23 ianuarie am mai depus ... (vezi toată discuția)
Recurs sau cerere de ridicare a suspendarii andabej andabej Nu m-am putut prezenta la un termen decisiv la un proces si judecatorul a suspendat cauza conform art.242 alin. pct 2 CPC. Nu a venit nici cealalta parte. ... (vezi toată discuția)