avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De ce s-a suspendat procesul de marire pensie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

De ce s-a suspendat procesul de marire pensie alimentara?

Buna ziua, am deschis proces marire pensie alimentara , primul termen a fost ieri 17.02.15. Inainte de primul termen de judecata, in 23 ianuarie am mai depus o completare la actele din dosar in care am cerut explicit si sa se judece cauza in lipsa noastra la dezbateri. Astazi cand am verificat dosarul pe portal era urmatoarea solutie:

Tip solutie: 242 c.pr.civ
Solutia pe scurt: Suspendat in temeiul art 411 pct 2 NCPC

Ce-am gresit?
Cel mai recent răspuns: Radu9 , utilizator 00:14, 22 Februarie 2015
Banuiesc ca ati depus actele prin registratura si aveti un exemplar ca ,,dovada".
Le-am trimis prin posta cu confirmare de primire, au aparut toate si pe portal, le-am putut viziona imediat ce le-au primit.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
Cris1971, utilizator
Va rog mult daca stiti, raspundeti-mi in legatura cu suspendarea procesului. Cererea de judecare in lipsa trebuie sa aiba o anumita forma? Eu am scris efectiv la inceputul unei cereri de completari acte fraza: "In primul rand rugam onorata instanta sa judece cauza chiar in cazul lipsei noastre la dezbateri", apoi am continuat cu celelalte puncte. Am gresit ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Cris1971, utilizator
Nu trebuie să aibă vreo formă anume. Puteați să cereți și în cererea de chemare în judecată ca în temeiul art. 411, alin. (1), pct. 2 solicitați judecarea în lipsă. Cererea de completare reprezintă o adăugire la cererea de chemare în judecată. Puteți face recurs. Țineți cont că cererea de judecare în lipsă produce efecte numai la instanța la care s-a solicitat. Deci dacă ați solicitat la fond și sunteți la apel sau recurs, nu se ia în considerare.
Teoretic nu ați greșit nimic iar instanța nu trebuia să suspende dosarul pentru lipsa părților. Practic, nu poate ști nimeni de pe forum cauza suspendării pentru că nu putem vedea dosarul. Dacă a greșit instanța, ar trebui să atacați încheierea de ședință cu recurs. Dacă nu a greșit instanța, ar trebui să faceți cerere de repunere pe rol a cauzei.

Alte discuții în legătură

Suspendare cu recurs pe toata perioada Bbosap Bbosap Buna ziua. Desi in cererea de judecata a fost explicit mentionat \"solicit judecarea cauzei in lipsa ...\", prima instanta a venit cu solutia \"In ... (vezi toată discuția)
Suspendare 411 alin. 1 pct. 2 c.pr.civ lipsa partilor. recurs Notsure Notsure Buna dimineata! Am si eu urmatoarea situatie: am un proces la care mi s-a dat suspendarea judecatii, cu drept de recurs pe toata perioada suspendarii. Unde ... (vezi toată discuția)