avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cod caen
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cod caen

Buna ziua!

Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu privire la alegerea codului caen:
- comert cu materiale de constructii (preponderent catre persoane fizice)
- comert cu nutreturi combinate (catre persoane fizice si juridice).

Circuitul economic al produselor: achizitionare la palet-depozitare-comercializare
De asemenea activitatile enumerate mai sus sunt o extindere a activitatii principale cond caen 4711 comert cu amanuntul de produse alimentare, bauturi si tutun...sunt necesare alte autorizatii?!
Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: Marcoromano , utilizator 11:26, 29 Octombrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Este o confuzie comuna, insa, in cazul in care activitatile de depozitare si manipulare se desfasoara in interes propriu NU trebuie sa autorizati si codurile
5210 Depozitări
5224 Manipulări

Codul 5210 Depozitări se autorizeaza in cazul in care efectuati activitati de depozitare pentru clienti si le facturati acest serviciu de depozitare.
De asemenea, codul 5224 Manipulări se autorizeaza atunci cand desfasurati aceasta activitate in scop comercial, adica pentru un client care plateste serviciul de manipulare a marfii sale in mod distinct de o eventuala vanzare.

In privinta autorizatiior de functionare, daca sunteti autorizat pentru activitatea principala, ar cam trebui sa fiti acoperit si pe celelalte.

In functie de volumul activitatii, ati putea avea nevoie de o autorizatie de la mediu (mai ales daca depozitati cantitati mari de nutreturi) si/sau de RSVTI pt un eventual motostivuitor (folosit frecvent in depozitele de materiale de constructii).
Va multumesc pentru informatii...O seara buna!
~ Conținut șters la cerere ~
In acest caz, este de inteles dorinta oricarui intreprinzator de a preveni eventuale probleme cu autoritatile.
Legal vorbind, insa, nu este corect sa i se ceara asa ceva !.

Macar din cand in cand, totusi, cineva ar trebui sa le mai dea peste nas acestor reprezentanti ai autoritatilor, care nu cunosc legea si propria meserie.

Probabil ca intreprinzatorul a avut in vedere zicala:
"Nu te pune cu prostu', ca are mintea odihnita !"

Alte discuții în legătură

Legi comert cu alimente pe ii glodeanmarianastela glodeanmarianastela am firma Intrepr.Individuala si cum pot afla daca pot vinde si mezeluri.e magazin alimentar cu nr.inregistr.F24/229/2005 (vezi toată discuția)
Cod caen 5210-depozitari siempreska siempreska Buna!Am vazut ca mai exista pe forum o intrebare asemanatoarea cu a mea, dar nu am reusit sa ma lamuresc asa ca as dori sa reiau discutia...este vorba despre o ... (vezi toată discuția)
Caen 4673 si 4752 implica autorizarea si a lui caen 5210? luciandang luciandang Daca vreau sa deschid un depozit de materiale de constructii pentru care vreau sa autorizez Cod-ul Caen 4673 (Comert cu ridicata al materialului lemnos si al ... (vezi toată discuția)