avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cod caen 5210-depozitari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cod caen 5210-depozitari

Buna!Am vazut ca mai exista pe forum o intrebare asemanatoarea cu a mea, dar nu am reusit sa ma lamuresc asa ca as dori sa reiau discutia...este vorba despre o S.C. care cumpara prajituri din afara tarii si le distribuie aici la diferite magazine, dar le vinde si cu amanuntul, si pe internet, si la targuri. Problema este ca trebuie sa o inregistram la DSV si ni s-a cerut sa autorizam la ORC si activitatea 5210- depozitari, pt ca probabil ca exista un loc unde este tinuta marfa (asa si este, exista un punct de lucru pe care l-am numit depozit unde este tinuta marfa si unde se si vinde); dar eu nu sunt lamurita pt ca am citit si stiu ca exista o discutie cu privire la aceasta activitate - si anume ca activitatea 5210 presupune activitatea de exploatare a spatiilor de depozitare, ceea ce este cu totul altceva.
Cum sta treaba de fapt? Trebuie sa autorizez si aceasta activitate?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 17:48, 28 Aprilie 2010
A aparut clasificatia CAEN pe 2010
Da , este obligatoriu sa deschideti punctul de lucru si aceasta operatiune se realizeaza la ONRC.
Mult succes ,
Cod CAEN 5210-Depozitari, include:
activitatea de exploatare a spatiilor de depozitare pentru toate tipurile de marfuri- depozite generale,silozuri, depozite frigorifice, depozitarea marfurilor in zone libere, activitatea de congelare a produselor prin insuflare.
Deci se impune acest cod si in cazul tau daca spui ca ai un punct de lucru unde ti aceasta marfa. Si mai cred ca iti trebuie si Cod CAEN 5224-Manipulari, care include:activitati de incarcare si descarcare a marfurilor si bagajelor, indiferent de modul de transport utilizat, activitatea de stivuire a marfurilor, incarcarea si descarcarea vagoanelor.
Intotdeuna cand ai un depozit trebuie sa ai 5210 si 5224, iti spun din experienta pentru ca am lucrat in distributie marfuri alimentare
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Buna ziua,

pentru infiintarea unui nou punct de lucru, avocatul imi sugereaza utilizarea codului CAEN 5210 - Depozitari.

Intrebarea mea este:
-acest cod contine si urmatoarele activitati: descarcare/incarcare, livrare, transport, vanzare cu amanuntul si en-gros, manipulare, etc, activitati pe care de altfel le estimez a fi existente in punctul respectiv de lucru.

De mentionat ca punctul de lucru existent are codul 4671, care mi se pare suficient de complet si complex.

Multumesc anticipat.
Daca infiintezi un nou punct de lucru si avocatul ti-a spus sa adaugi si CAEN 5210, asculta-l. Eu iti sugerez sa adaugi si 5224-manipulari.
E bine sa la ai pe amandoua pentru considerentele aratate in raspunsul de mai sus.N-o sa-ti para rau.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen Can Can Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu privire la alegerea codului caen: - comert cu materiale de constructii (preponderent catre persoane ... (vezi toată discuția)
Depozit - punct de lucru? anonim anonim Am inchiriat un depozit unde nu am nici un angajat, doar depozitez marfa. Trebuie sa-l declar ca punct de lucru? Care este reglementarea legislativa? (vezi toată discuția)
Cod caen 5210 ygrec ygrec Buna ziua, pentru infiintarea unui nou punct de lucru, avocatul imi sugereaza utilizarea codului CAEN 5210 - Depozitari. Intrebarea mea este: -acest cod ... (vezi toată discuția)