avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere reluare activitate dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere reluare activitate dupa CCC

Buna ziua!
O angajata se intoarce din concediul de crestere copil cu data de 15.12.2010 dar inca nu a facut cererea de reluare a activitatii. Ideea e ca imediat dupa actul aditional de reluare a activitatii cu data de 15.12.2010, pe data de 16.12.2010 i se face preaviz pt desfacere cim prin concediere prin desfiintarea postului. Daca salariata nu aduce cererea de reluare a activitatii se poate face actul aditional de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii si mai departe procedura concedierii cu art 65? Cum se procedeaza in cazul acesta, pt desfacerea legala a cim? Ea stie ca trebuie sa reia activitatea cu data de 15, stie si de cerere dar amana din diverse motive.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 14 Decembrie 2010
Daca nu face cerere, ii comunicati ca in data de 15.12.2010 i-a expirat perioada de CCC, urmand ca din 16.12.2010 sa se prezinte la munca .. de asemenea, ii puteti comunica ca incepand cu data de 16.12.2010 i se desfiinteaza postul, urmand sa intre in preaviz de 20 de zile lucratoare .
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
CCC se incheie la data cand copilul implineste 2 ani. Deci angajata trebuie sa se prezinte la munca. Chiar daca nu vine sa faca cererea de desuspendare, tot o desuspendati. Actul aditional il puteti face, dar ramane de vazut daca angajata vine sa-l semneze. Din momentul desuspendarii poate demara procedura de desfiintare a postului. Eventualele instiintari pe care va trebui sa le inmanati angajatei le puteti trimite prin posta cu confirmare de primire, daca ea nu vine personal.
Nu se face act aditional de incetare a suspendarii , ci decizie de incetare a suspendarii ...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata care nu a revenit din ccc book2 book2 Va rog sa-mi sugerati ce trebuie facut ca si angajator cand un salariat al sau nu revine la serviciu dupa cei 2 ani de concediu pentru cresterea copilului si ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului, este posibila disponibilizarea mea? Angy_Sory Angy_Sory BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI! SUNT IN CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI DE PANA LA 2 ANI, SUNT ZVONURI CA LA SOCIETATEA LA CARE LUCREZ SE VOR FACE ... (vezi toată discuția)
Este posibila desfacerea contractului de munca individual pe perioada nedeterminata popescuion65@yahoo.com popescuion65@yahoo.com Sunt asistenta medicala la medic de familie. As dori sa stiu daca este posibil (legal) ca la intoarcerea din concediul de crestere a copilului in virsta de ... (vezi toată discuția)