avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... forta majora in litigiu cu o banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

forta majora in litigiu cu o banca

Credeti ca as putea invoca clauza de forta majora intr-un proces cu [editat]? Am 500 salariu iar rata este de peste 600. Banca mi-a facut o oferta de reducere a dobanzii cu 1.2% si prelungirea cu vreo doi ani a creditului ajungand la 520 rata si comosioane. Sunt atat de cretini ca nu-i intereseaza cat castig. Nu au vrut sa se uite la adeverinta de salariu. Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 26 Decembrie 2010
ContSters20980, utilizator
nu exista caz de forta majora ce poate fi invocat in acest gen de spete. s-a mai incercat insa s-a decis ca somajul, criza economica sau alte cauze de acest gen nu se incadreaza in notiunea de forta majora.
Forta majora: Imprejurare de origine externa, cu caracter extraordinar, absolut imprevizibila si inevitabila. Poate fi un fenomen natural sau un eveniment social.
Cred ca la momentul incheierii contractului de credit nu ar fi putut sa prevada nimeni aceasta hotarare de guvern de reducere a salariilor bugetarilor cu 25%, nu s-a mai intamplat niciodata deci are caracter extraordinar, a fost inevitabil si nu port nici o vina pentru producerea evenimentului care ma pune in imposibilitatea de a-mi onora obligatiile contractuale. A mai incercat cineva o actiune cu invocarea acestei clauze?
Irinelpp a scris:

Credeti ca as putea invoca clauza de forta majora intr-un proces cu ...................? Am 500 salariu iar rata este de peste 600. Banca mi-a facut o oferta de reducere a dobanzii cu 1.2% si prelungirea cu vreo doi ani a creditului ajungand la 520 rata si comosioane. Sunt atat de cretini ca nu-i intereseaza cat castig. Nu au vrut sa se uite la adeverinta de salariu. Va multumesc!


Va rog frumos sa stergeti din mesajul dvs. denumirea societatii implicate in discutie deoarece aici, discutam ideea si nu persoana fizica/juridica.

Am aflat faptul ca, teoria impreviziunii a putut fi aplicata cu succes in Romania...dupa cel de-al doilea razboi mondial (in materie contractuala bancara)...nu am gasit deocamdata hotararile in cauza:)
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Irinelpp a scris:

...Cred ca la momentul incheierii contractului de credit nu ar fi putut sa prevada nimeni aceasta hotarare de guvern de reducere a salariilor bugetarilor cu 25%, nu s-a mai intamplat niciodata deci are caracter extraordinar, a fost inevitabil si nu port nici o vina pentru producerea evenimentului care ma pune in imposibilitatea de a-mi onora obligatiile contractuale.


Nu vreau sa va indispun, dar lumea aude ce-i convine. Au fost destui care au spus ca aici se va ajunge, si nu de ieri de azi, ci din 2005 cand se discuta dublarea pensiilor, sau din 2004 cand deficitul de cont curent arata clar ca Romania are o problema care se va termina urat.

Au precedent atat scaderea salariilor (in 1929-1933 si in mediul privat romanesc au scazut salariile - era deflatie), cat si scaderea puterii de cumparare (in anii 90 salariul nu scadea, dar treaba lui Boc de astazi era facuta de acea inflatie imensa, care nu mai exista).

Alte discuții în legătură

Rate la banca si venituri injumatatite cordis claudia cordis claudia va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat in urmatoarea situatie:am facut un credit de nevoi personale fara ipoteca si nfara giranti in 2008 cand aveam ... (vezi toată discuția)
Crestere dobanda la contract de credit ipotecar niculaucarmen niculaucarmen in anul 2007 am semnat un contract de credit ipotecar cu BCR in valoare de aproximativ 50 mii euro cu dobanda fixa in primul an de 5,8 p p si variabila in anii ... (vezi toată discuția)
Executare silita elro28 elro28 ajutati-ma cu un raspuns.pe vremea cand salariile erau sigure si bancile te rugau sa te duci la ele am facut cateva imprumuturi necesare,stiam ca am cu ce sa ... (vezi toată discuția)