Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Am un mic magazin iar din 2011 am decis sa-i suspend activitatea pentru ca pur si simplu nu mai merge.
Intrebarea mea este ce fac cu stocul de marfa pe care il mai am .. il trec pur si simplu pe cheltuieli in 2010 sau astept sa expire produsele si le scad ulterior in 2011 cand firma este deja suspendata?
Astept un raspuns cat mai complex .. multumesc anticipat!!!
Produsele alimentare (alimente,conserve) pot fi scazute la inventarierea anuala ca fiind marfa depreciata din punct de vedere calitativ.iesita din termenul de garantie . Se intocmeste un proces verbal in care se specifica toate aceste aspecte-fiind marfa perisabila- si se trec in listele de inventar . Dar si acestea in limitele prevazute de lege ,iar pentru ceea ce depaseste limita legala aveti grija sa colectati TVA.
Din ceea ce stiu eu bauturile alcoolice au un termen de garantie mai mare. Pentru acestea inregistratii cheltuiala nedeductibila,colectati TVA ,iar un eventual control nu ar avea de ce sa va ia la intrebari .