avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata contributiilor la bugetul statului aferente ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata contributiilor la bugetul statului aferente perioadei lucrate in strainatate

Stimata D-na / Stimate Domn,

Ma numesc Alexandru Petrisor si in anul 1998, imediat dupa obtinerea licentei in tara, am plecat sa studiez in Statele Unite ale Americii, la Universitatea din Carolina de Sud, statul Carolina de Sud, orasul Columbia. Am studiat la masterat, pe care l-am finalizat in mai 2000, iar din iunie 2000 am inceput studiile de doctorat, terminate in mai 2004 odata cu obtinerea titlului stiintific de doctor. In perioada mai 2004 - mai 2005 am fost angajat la aceeasi universitate. Pe toata durata studiilor am lucrat in contracte ale universitatii, ca asistent de cercetare pana in mai 2004 si echivalentul gradului stiintific de cercetator stiintific gradul II ulterior. In toata perioada petrecuta in SUA am fost angajat prin formulare completate electronic. Am obtinut copii ale acestor acte, dar ele nu sunt ca cele din Romania - nu exista stampile. Am obtinut un document legal de la institutia la care am fost angajat care atesta ca acestea sunt singurele documente care atesta
faptul ca am fost angajat, si perfect legale in SUA. In aceasta perioada nu am platit contributii catre statul american, plata acestora nefiind obligatorie pentru studentii straini angajati in cadrul universitatii.

Deoarece in prezent lucrez in invatamant si cercetare, unde avansarea este conditionata de vechimea pe care nu am putut-o demonstra pe baza acestor documente, in plus nu am fost angajat in tara cu carte de munca pana la plecarea in SUA, si avand in vedere ca am o varsta la care ma pot gandi si la pensie, as dori sa stiu cum ar trebui sa procedez pentru a plati retroactiv contributia pentru acest salariu catre statul roman, astfel incat sa mi se recunoasca experienta de munca, si sa fie ulterior luata in calculul vechimii si al pensiei.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima,

Alexandru Petrisor

Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 11:32, 15 Decembrie 2010
Ma tem ca un contract de asigurare retroactiv nu se poate incheia. La Casa de pensii de care apartineti le-ati cerut ajutorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum demonstrez activitatea de cercetare in domeniu de 2 ani zefirzefir zefirzefir Perioada studiilor de doctorat, cu frecventa, cu bursa, de 3 ani, este considerata activitate de cercetare dezvoltare,ca sa ma pot inscrie la concurs pentru ... (vezi toată discuția)
Acordare grad de cercetare in institutie de cercetare CrisD13 CrisD13 Buna ziua, la angajare, prin concurs de post pe specialitate (nu pe grad de cercetare) la institul de cercetare la care activez in prezent nu mi s-au luat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am niste nelamuri in legatura cu calculul vechimii ... Catalina2021 Catalina2021 Buna ziua, am niste nelamuri in legatura cu calculul vechimii la locul de munca. E vorba de un post de cercetator stiintific intr-o institutie de stat (un ... (vezi toată discuția)