avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava comuna apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava comuna apa rece

Buna ziua,am si eu o problema si as dori un sfat daca se poate:La baie am conducta blocului de apa rece care urca de la et 2 la mine fisurata acolo in dreptul meu(la T-ul acela care intra in apartament) si picura,astfel incat inceput vecina de sub sa se planga ca i s-a udat tavanul deoarece se prelinge pe teava in jos(stau la et 3),si vrea ca eu sa suport toate cheltuielile priv repararea tevii care trebuie schimbata,imi puteti da un sfat,in legatura cu plata lucrarii...trebuie suportata de mine sau de toti locatarii?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
sherifu19, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 11:05, 16 Decembrie 2010
da,e parte comuna pentru ca este teul pe teava verticala.
Nu se poate schimba doar T-ul pt ca este turnat in teava comuna...nu este infiletat in ea ca sa il pot scoate, pur si simplu e teava cu T pe o parte,de aceea trebuie taiata o portiune de teava(acolo unde este T-ul) si inlocuita cu alta,si problemea e ca este aproape de tavan pt ca T-ul acela ducea apa catre bazinul de wc(bazinele vechi care se purtau pe vremuri)si sunt nevoit sa sparg si la vecinul ca sa tai de la el pana la mine la T-ul acela si apoi inlocuit.
P.S.Am inteles ca trebuie facuta o cerere la asociatie pt reparatie pentru conductelor comune,daca eu o fac pe cheltuiala mea,se poate apoi recupera suma de bani...si daca imi vor cere dovada platii(chitante facturi)nu am cum sa le dau deoarece chem pe cineva care se pricepe fara sa aibe firma sau pfa.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
sherifu19, utilizator
Daca nu aveti cum face dovada platii nu primiti nimic.Nu vi se pare normal sau cum?

Nu trebuie sa faceti nici o reparatie inainte de a anunta asociatia de locatari daca vreti sa faci la comun.

Cum ar fi sa vii dupa ce repari si sa zici ca te-a costat 200ron?

Eu ca administrator iti spun sa fii sanatos .Eu o reparam cu 10 lei.
Oricum nu stiu cum ati putea sa reparati fara sa anuntati ca e apa pe teava si deci trebuie anuntat sa opriti apa.
E vorba de o reparatie minora cu un cost mic.Ori anunti si aduc ei pe cine cred si repara cum o putea respectivul (si poate nu iti place) ori repari tu pe banii tai si gata.




Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
Nivea, utilizator
Reparatia ar trebui impartita intre asociatie si dv., dar poate reusiti sa convingeti conducerea asociatiei sa o suporte in intregime, urmand ca dv. sa achitati partea care va revine la fel cu ceilalti proprietari, repartizata pe cota-parte indiviza.

Daca faceti reparatia pe speze proprii, asociatia va poate deconta banii numai daca prezentati documente legale - facturi, chitante. Eventual pentru manopera poate intocmi o conventie de prestari servicii cu mesterul respectiv - acel cineva al dv..
salut.Iti dau eu o solutie rapida
nu trebuie sa schimbi teava
se poate schimba numai in zona respectiva .( Se taie de sus si de jos si se inlocuieste cu PPR este treaba de max. 2 ore ) succes

Alte discuții în legătură

Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)