avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... delimitare parte comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

delimitare parte comuna

salutare,
am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): unde se face delimitarea intre parte comuna si proprietate, pentru coloanele verticale de alimentare cu apa calda sau rece la nivelul unui apartament? mai exact, exista 2 pareri, si anume: 1 - teul de la imbinarea tevilor din nisa apartamentului si tot ce e pe orizontala (spre apartament, robinet, etc.) este proprietate a apartamentului (plateste pentru inlocuire/reparatie); 2 - teul si robinetul (montat foarte aproape de el) tine de asociatie, iar restul de apartament ...
multumesc anticipat pentru sprijin si pareri
Cel mai recent răspuns: simar , utilizator 11:20, 7 Februarie 2011
Dacca ar fi sa eliminati instalatia de incalzire individuala, de unde anume ati taia teava.
Desigur de la acel teu de care ati amintit.
Agentul de incalzire care trece prin teu va incalzi numai locuinta dumneavoastra.
Prin urmare <<T-ul>> delimiteaza instalatia individuala de instalatia comuna.

La fel si pentru apa rece, calda.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
ContSters190351, utilizator
Eu personal nu am vazut undeva sa scrie despre t-u, dar logica ne spune ca acesta este al proprietarului deoarece daca nu ar fi avut nevoie de apa sau caldura provenite din teava verticala, atunci nu ar fi facut conectarea in aceasta teava, deci t-ul n-ar fi existat.

Asadar t-ul apartine proprietarului si reparatia lui o suporta proprietarul.
T ul este parte comuna, lasati parerile personale deoparte, proprietarul este un abonat al acestui tip de serviciu, furnizarea de apa,caldura, gaze, etc. Tot ce este pe verticala este parte comuna, conform normativelor de constructie. Asociatia ca furnizor de servicii este obligata sa monteze t-ul pt a racorda abonatul. La restaurant te duci cu vesela de acasa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
simar, utilizator
Puteti sa ne furnizati un temei legal? Altfel se poate considera opinia dv. la fel de personala ca si a mea.
Am sa caut normativul exact si am sa vi-l trimit, nu este o opinie personala.

Alte discuții în legătură

Teu coloana principala- individual sau comun Gina Iordan Gina Iordan Buna ziua, Teul care face legatura intre coloana principala de apa rece si conducta individuala a apartamentului meu este fisurat. Administratorul sustine ... (vezi toată discuția)
Unde se delimiteaza raspunderea asociatiei si intervine raspunderea proprietarului D_S D_S Ne confruntam (asociatia de proprietari) cu o problema,tehnica sau de interpretare. La WC-ul de serviciu s-a spart teava de alimentare cu apa rece dupa teul ... (vezi toată discuția)
Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)