avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Revocare administrator SRL sau cesionare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Revocare administrator SRL sau cesionare parti sociale

Buna seara,

Sunt insarcinata in 18 saptamani si pe langa faptul ca sunt angajata cu carte de munca la o firma de ani buni, mai sunt si asociata intr-un SRL (nu unic) si administrator.
ca s apot beneficia de indemnizatie crestere copil, mi s-a spus de la ATPS sa renunt la functia de administrator si m-am gandiot ca am doua variante:
1.sa fiu revocata din aceasta functie
2. sa cesionez partile mele sociale celuilat asociat

In ambele cazuri am nevoie de hot AGA si de act constitutiv actualizat (trebuie sa fac si schimbarea de nume in urma casatoriei).

Se publica vreunul din documente in monitorul oficial? Cat dureaza asta sau, mai bine, spuneti-mi, va rog, cat dureaza aceasta procedura si cand ma pot considera scoasa din functia de administrator sau , dupa caz, din societate.

Nu as vrea ac atunci cand depun dosarul pentru CIC sa fiu verificata si sa nu apar scoasa, desi actele intentionez sa le depun in maxim o luna'

Multumesc

Pentru schimbarea administratorului unui SRL sunt necesare urmatoarele documente:
- hotararea asociatului unic sau al asociatilor privind modificarile aduse
- act aditional
- act constitutiv actualizat
- contor de cuvinte pentru actul aditional
- declaratie pe propria raspundere pentru noul administrator din care sa reiasa faptul ca indeplineste conditiile legale pentru a fi administrator intro societate
- specimen de semnatura pentru noul administrator
- cerere de mentiuni (formular tip ONRC)
- taxe de registru
Dosarul, cu documentele sus mentionate, trebuie depus la ORC unde urmeaza a fi solutionat in termen de 30 zile.

In cazul cesiunii partilor sociale aveti nevoie de aceleasi documente enumerate mai sus, in schimb procedura este mai lunga.
In cazul cesiunii in prima faza se depune hotararea si un contor de cuvinte pentru hotarare la Registrul Comertului pentru publicare in Monitorul Oficial. Dupa trecerea a 30 de zile de la data publicarii se vor depune celelate documente la Registrul Comertului urmand ca dosarul sa fie solutionat in termen de trei zile.

Nagy Noemi

Imi cer scuze la schimbarea administratorului dosarul se solutioneaza in 3 zile nu in 30 de zile asa cum am scris initial.

Nagy Noemi
Stimata doamna Valentina, nu aveti aceste doua variante. Chiar daca nu mai sunteti asociat, puteti sa fiti administrator, caci nu exista impedimente in acest sens.
Aveti insa alte 2 variante:
1. Sa fiti revocata
2. Sa va dati demisia din functie.

Dati-va pur si simplu demisia, societatea are obligatia sa o accepte. Nu va poate tine nimeni cu forta in aceasta functie.
Am inteles punctul dv de vedere si va multumesc pentru raspuns
In cea de-a doua varianta ma refeream la a renunta de tot, si la calitatea de asociat si la cea de administrator, deci sa ies definitiv din acest SRL.

Imi poate spune cineva cat sunt aceste taxe de registru? In afara de redactarea hotararii aga si a actului constitutiv actualizat ..ma rog, daca va fi nevoie si de act aditional (desi mi s-a mai spus ca nu ar mai fi necesar)..contract de cesiune. Ma intereseaza strict taxele de registru

kappauser a scris:

2. Sa va dati demisia din functie.

Dati-va pur si simplu demisia, societatea are obligatia sa o accepte. Nu va poate tine nimeni cu forta in aceasta functie.

Administratorul unei SC este numit si revocat de catre AGA in conformitate cu prevederile legii 31/1990
In baza carei prevederi legale poate sa isi dea demisia ???
In cea de-a doua varianta ma refeream la a renunta de tot, si la calitatea de asociat si la cea de administrator, deci sa ies definitiv din acest SRL.

Imi poate spune cineva cat sunt aceste taxe de registru?

Taxele sunt aprox 600-700 lei termen de solutionare 3 zile
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa

Alte discuții în legătură

Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)
Administratorul daca vrea sa iasa din firma iubestedariarta iubestedariarta administratorul daca vrea sa iasa din firma ce demersuri trebuie sa faca? (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)