avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Revocare administrator SRL sau cesionare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Revocare administrator SRL sau cesionare parti sociale

Buna seara,

Sunt insarcinata in 18 saptamani si pe langa faptul ca sunt angajata cu carte de munca la o firma de ani buni, mai sunt si asociata intr-un SRL (nu unic) si administrator.
ca s apot beneficia de indemnizatie crestere copil, mi s-a spus de la ATPS sa renunt la functia de administrator si m-am gandiot ca am doua variante:
1.sa fiu revocata din aceasta functie
2. sa cesionez partile mele sociale celuilat asociat

In ambele cazuri am nevoie de hot AGA si de act constitutiv actualizat (trebuie sa fac si schimbarea de nume in urma casatoriei).

Se publica vreunul din documente in monitorul oficial? Cat dureaza asta sau, mai bine, spuneti-mi, va rog, cat dureaza aceasta procedura si cand ma pot considera scoasa din functia de administrator sau , dupa caz, din societate.

Nu as vrea ac atunci cand depun dosarul pentru CIC sa fiu verificata si sa nu apar scoasa, desi actele intentionez sa le depun in maxim o luna'

Multumesc

multumesc

tocmai ce m-am uitat pe Stadiu dosar si apare: Pronuntat - Admis. Vă rugăm să vă adresaţi la Registratură în vederea eliberării lucrării!
Este de incredere aceasta sectiune de Stadiu dosar?

Am sunat la ei si mi s-a spus ca pot merge maine sa ridic rezolutia .La depunere nu mi s-a dat nici un bon, mi s-a spus ca e nevoie doar de cartea mea de identitate Oricum, am sa mai sun si maine dimineata sa ma asigur ca e totul gata, nu de alta, dar trebuie sa fac 120 de km pana acolo si pe vremea asta...iar la depunere mi-au zis ca abia pe 5 o pot ridica

Imi puteti spune cum arata aceasta rezolutie? Se specifica in ea ca nu mai sunt administrator?
Ca in principiu, asta ma intereseaza, sa nu mai apar ca administrator al acestui srl, ci doar asociat
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
Valentina_D, utilizator
Este de increde site-ul de la ONRC, puteti sa va bazati la el, dar pt a fi gata rezolutia si in format hartie trebuie sa asteptati cca 2-3 zile de la pronuntare.
In aceea rezolutie se specifica faptul ca este revocat administratorul X si este numit admninstrator Y.

Stiu ca institutiile noastre uneori nu sunt de incredere, dar totusi doamna Valentina sa aveti mai multa incredere in lumea in care traim.

Bafta in continuare.
multumesc frumos

Eu am sa incerc sa sun maine dimineata, poate totusi o iau maine, asa cum mi-a spus doamna de la onrc


Mai am o nelamurire:
Revocarea mea din functia de administrator a fost facuta pentru a putea beneficia de indemnizatie crestere copil. In momentul in care dosarul pentru acordarea indemnizatiei va fi analizat, stiu ca cei de la ATPS vor verifica la ONRC daca apar ca administrator la vreo societate comerciala
Odata eliberata aceasta rezolutie, sa inteleg ca in baza de date a ONRC sunt deja facute modificarile, corect??Exista posibilitatea sa mai apar ca si administrator al SRL-ului?
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
Valentina_D, utilizator
Azi am fost si am ridicat rezolutia de revocare administrator.
Doamnele de acolo mi-au spus ca totul este in regula si ca nu mai apar decat ca asociat.

M-am uitat insa pe situl Recom online si am vazut ca ultima inregistrare facuta la ONRC pe aceasta firma apare prin 2008. Se actualizeaza cumva mai greu acest site?

Daca am primit rezolutia, inseamna ca oricine cere un certificat constatator(ma refer la cei de la prestatii sociale) ma gaseste doar ca asociat, corect? Sa fi uitat doamnele de acolo sa faca operarea acestor modificari si in baza lor de date si in certificatul constatator sa ma trezesc totusi administrator?
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
Valentina_D, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)
Administratorul daca vrea sa iasa din firma iubestedariarta iubestedariarta administratorul daca vrea sa iasa din firma ce demersuri trebuie sa faca? (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)