avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrarea in contabilitatea in partida simpla a ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrarea in contabilitatea in partida simpla a bunurilor achizitionate

Buna seara
am o nelamurire in ceea ce priveste inregistrarea bunurilor cumparate de o intreprindere individuala pentru a fi acordate ca premii in natura. stie cineva cum se inregistreaza? cand se trece pe cheltuieli suma platita pentru achizitionare? la acordarea premiului se intocmeste factura sau doar proces verbal de predare primire. in ce baza ma scad cu el si unde inregistrez scaderea lui?
Multumesc celor care se ostenesc sa dea atentie acestei intrebari!
Cel mai recent răspuns: peaka , utilizator 16:42, 30 Decembrie 2010
Contabilitatea in partida simpla se tine urmarind incasarile si platile, nu veniturile si cheltuielile. Asadar, la calculul impozitului pe venit tineti cont data platii.
Vă mulţumesc. dar mai ramane problema iesirii bunului. operatiunea are la bază documentul....?
Gestiunea o tineti separat. Intocmiti nir-uri si bonuri de consum, procese verbale de scoatere din functiune sau facturi de vanzare in cazul in care vindeti bunurile. Aceste operatiuni contabile nu au legatura cu registrul jurnal de incasari si plati si nici cu calculul impozitului pe venit.
Influenteaza impozitul doar valoarea mijloacelor fixe (este deductibila doar valoarea amortizarii, nu intreaga plata).

La sfarsitul anului, pe baza situatiei din gestiune, completati registrul inventar.
Ok. dar problema este: in baza carui document pot face iesirea unui bun oferit ca premiu in cazul unui concurs? Proces verbal de predare primire? ca altceva nu-mi dau seama. Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul venit impozabil pfa ElenyG ElenyG Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.M-ar interesa asa pentru mine ce modalitati de calcul al venitului pe intreg anul sunt?Asta ca sa stiu ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)
Contabilitate partida simpla valeria goja valeria goja II Goja Valeria am deschis o pravalie cu produse predominant alimentare ,nu am angajati i_mi conduc singura contabilitatea .Nu stiu cum sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)