avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... VALOARE REZIDUALA LA CONTRACT DE LEASING
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

VALOARE REZIDUALA LA CONTRACT DE LEASING

Am nevoie de o informatie privind calculul valorii reziduale intr-un contract de leasing.
Exista vreo prevedere legala in care se mentioneaza cum se calculeaza acesta, in ce valori poate fi perceputa de societatea de leasing , daca exista o limita maxima/ minima a cestei valori reziduale.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 08:10, 16 Decembrie 2010
In primul rand, trebuie sa stiti ca valoarea de intrare reprezinta acea valoarea la care a fost achizitionat bunul de catre finantator, adica costul de achizitie.

Valoare totala reprezinta valoarea totala a ratelor de leasing la care se adauga valoarea reziduala, iar valoare reziduala este valoarea la care, la expirarea contractului de leasing, se face transferul dreptului de proprietate asupra bunului catre utilizator.

Rata de leasing reprezinta, in cazul leasingului financiar, cotaparte din valoarea de intrare a bunului si a dobanzii de leasing.

Dobanda de leasing reprezinta rata medie a dobanzii bancare pe piata romaneasca. In cazul leasingului operational, rata de leasing reprezinta cota de amortizare calculata in conformitate cu actele normative in vigoare si un beneficiu stabilit de partile contractante.

limita reziduala este de 10%
Puteti sa-mi precizati in ce act normativ se prevede procentul de 10 % din valoarea de intrare pentru valoarea reziduala?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare reziduala levantica levantica Buna ziua, imi puteti spune va rog, cum se stabileste valoarea reziduala la o masina, in cadrul unui contract de leasig operational, cunoscand durata ... (vezi toată discuția)
Amortizare la leasing financiar mihanego mihanego in cazul unui leasing financiar(autoturism) am calculat rata de amortizare la valoarea de achizitie(in care este inclusa si vaoarea reziduala); problema este ... (vezi toată discuția)
Leasing operational ioanaep ioanaep Buna ziua, In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)