avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit nevoi personale

In cazul in care creditul pentru nevoi personale este obtinut in anul 2008 iar din 2009 pana in prezent sunt incadrata cu grad de handicap grav+asistent personal pot beneficia de scutirea platii dobanzii ?? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:56, 16 Decembrie 2010
Daca exista o clauza in contract care prevede faptul ca in cazul in care sunteti incadrata cu grad de handicap grav+asistent personal puteti beneficia de scutirea platii dobanzii da altfel nu.
Eu unul am citit 90% din contractele bancare si n-am vazut in niciun contract o astfel de clauza.
legea 448/2006

Art. 25. - (1) Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului.
(2) Beneficiaza de prevederile alin. (1) si familia sau persoana care are in ingrijire cel putin un copil cu handicap grav ori accentuat.


asta e tot ce-am gasit. nu cred ca aveti sanse, avand in vedere ca deja ati incheiat un contract si destinatia creditului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad handicap accentuat-beneficii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. As dori sa stiu ce beneficii suplimentare trebuie ca un angajator sa-i asigure unui angajat incadrat in gradul de handicap accentuat. Exista ceva ... (vezi toată discuția)
Imprumut pentru persoane cu dizabilitati Margareta666 Margareta666 Buna ziua! Sunt incadrata in gradul II de invaliditate(am un picior mai scurt:\">). Am aflat de la un coleg nevazator(cu gradul I)ca pot beneficia de un ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanelor incadrate in grad de handicap machita machita Baiatul unei cunostinte are pensie de handicap {are o scurtare la un picior de aprox.2 cm},de ce anume poate beneficia in societate?[scutire taxe la ... (vezi toată discuția)