Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
au venit cei de la ITM in control la punctul de lucru unde lucrez, am dat declaratie si au lasat o "invitatie" pentru conducere. mi-au spus ca daca am dovezi, ei il someaza sa-mi plateasca orele, daca nu sa il actionez in justitie si sa ma duc cu martori. acum astept sa vad ce se intampla, dar vad ca cei din conducerea firmei nu se grabesc sa-mi faca inventar in conditiile in care pe 27.03 expira preavizul. daca pana la aceasta data nu imi fac inventar sa predau gestiunea, ce e de facut?
posibil ca o sa vina sa-l faca pana atunci .... :)
conform codului muncii, eu pot pleca fara preaviz, daca angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile fata de mine. si nu le-a indeplinit cu varf si indesat. in ce conditii pot pleca fara praviz daca am gestiunea in primire. sau daca pana joi,27.03, cand expira preavizul nu imi face inventar? si probabil n-o sa-mi faca, pt ca nu se indura sa inchida magazinul in timplul saptamanii si fac inventare decat sambata si duminica. mentionez ca patronul este extrem de razbunator si daca ar avea vreun motiv sa ma actioneze in instanta (m-a amenintat de nenumarate ori), ar face-o fara sa clipeasca. norocul meu e ca nu are nici un motiv, dar nu vreau sa-i dau eu vre-unul. ce este de facut in aceasta situatie? teoretic ar fi sa fiu eliberat automat de gestiune odata cu incetarea contractului individual de munca (adica la incetarea preavizului), nu?
- demisia o poti trimite prin posta cu confirmare de primire ca sa faci dovada ca ti-ai inaintat demisia, altfel pot sa te concedieze daca pleci fara sa-ti fi inregistrat demisia.
- in ziua in care pleci fa un inventar cu 2 martori care sa semneze pe acesta, ia tu un exemplar si lasa un exemplar la societate, solicita-le sa-l inregistreze in caz contrar apeleaza la expedierea prin posta cu confirmare de primire, iar un exemplar il trimiti impreuna cu o sesizare, cu demisia si o copie de pe confirmarea de primire a demisiei de catre societate la ITM, iar in sesizare specifici faptul ca nu vor sa-ti faca descarcarea de gestiune.
- orele suplimentare, daca ai probele pe care le-ai enumerat mai sus, actioneaza-i in instanta direct nu mai astepta solutia ITM - ului, tu doar sa pomenesti in plangere despre aceste probe, pentru ca de restul se va ocupa instanta si ii va obliga sa le aduca.