avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare neplatite - patron nesimtit din cale ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare neplatite - patron nesimtit din cale afara

lucrez la o firma din iulie 2005. am prevazut in contract timp de lucru 8h/zi. pe langa astea 8 ore am lucrat si cate 2 sambete, evident neplatite. din septembrie 2007 am fost nevoit sa lucrez cate 10-11 ore zilnic si toate sambetele din luna la fel, neplatite. pe 12.03.08 mi-am depus demisia la sediul firmei, unde mi-a fost refuzata inregistrarea chiar de catre patroana, pe motivul ca trebuie apobate de patron. i-am zis ca e oblicat sa o accepte si ca dupa 15 zile plec. intrebarea e cum fac sa-mi recuperez banii pe sutele de ore lucrate? am facut si o sesizare la ITM dar nu prea am mare incredere in ei? il pot actiona in justitie si solicita eventuale daune? mi-au fost incalcate abuziv foarte multe drepturi si cand i-am carut banii pe ore m-a injurat ca la usa cortului
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:58, 1 Aprilie 2008
Din cate stiu eu exista un articol in codul muncii ( nu am timp acum sa caut dar o sa ma uit maine ) care stipuleaza ca nu mai este obligatoriu sa stai cele 15 zile de preaviz daca demonstrezi ca patronul si-a incalcat abuziv si in mod evident obligatiile din contractul de munca. Poti sa depui demisia inregistrata, neaparat si inventarul asa cum ti s-a precizat mai sus si pleci pur si simplu a doua zi.Punct.
Krissia, e vorba de art.79 alin.8 C.mun. care prevede ca salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
problema lor e ca nu au cu cine ma inlocui si trag de timp in ideea ca fie gasesc pe cineva, fie ma razgandesc eu. cand am depus demisia, sotia patronului mi-a refuzat inregistrarea. am martori care pot confirma faptul ca am depus-o. oricum daca nu o recunosc pot pleca linistit fara preaviz. daca fac inventarul cu doi martori si depun demisia fara preaviz, dupa cum s-a spus mai sus, ei nu pot face un alt inventar dupa plecarea mea, pe care sa-l masluiasca si sa ma scoata tap ispasitor pe mine?
inventarele se fac in prezenta unei comisii de inventariere si in baza unor decizii, nu poti sa faci tu inventar cu colegii, nu are nici o valoare; asta doar daca vrei sa vezi ce lipsuri/plusuri ai in gestiune.
Cum a spus si Elis, mai sus, poti sa-ti dai demisia, fara preaviz in cazul in care angajatorul nu si-a respectat obligatiile fata de salariat. Cererea de demisie o inregistrezi la secretariat sau o trimiti prin posta cu, confirmare de primire.
tks ELIS =D>

Alte discuții în legătură

Constrangerea semnarii demisiei prin santaj,refuzul angajatorului de a achita lichidarea si de a restitui garantia,invocand false prejudicii Corina G. Corina G. de Buna ziua.Numele meu este Corina si as dori sa ma lumineze cineva daca are mai multe cunostinte decat mine,in ceea ce priveste speta ce urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)
Inventar dupa demisie ...particip si eu ? dany_nro dany_nro ma scuzati ca sunt asa insistenta dar am nevoie de ajutor 1...am dat demisia cu art 79(8 ). sunt vanzatoare la un sc si inventarele se fac 1 la 3 luni ultimul ... (vezi toată discuția)
Informare despre demisie olimpiuta olimpiuta buna ziua.am lucrat pana ieri la o societate comerciala.am avut 2 contracte de munca unu deluni pana vineri de 8 ore si unu pe sambata de 5 ore cu 2 functii ... (vezi toată discuția)