Sunt proprietara unui apartament dobandit inaiantea casatoriei.In urma divortului cu hotatare definitiva si a partajului si a evacuarii in curs,nu gasesc o solutie prin care sa scot din spatiu mai devreme de termenul evacuarii pe fostul sot care refuza sa paraseasca domiciliul. Va rog daca se poate sa-mi indicati o modalitate prin care sa-mi recuperez proprietatea inainte de termenele foarte lungi (7 luni) date de tribunal
Da fostul meu sot locuieste cu forme legale, are mutatie dupa ce s-a incheiat casatoria.Stie sa profite de acest lucru, nu vrea sa paraseasca domiciliul, chiar daca este constient ca nu are castig de cauza, in final trebuie sa plece. Vrea doar sa castige timp cu scopul de a ma chinui.Imi face tot felul de mizerii la locul de munca si ma hartuieste sub toate formele.Avem si procesul de partaj in derulare si cere si acolo dreptul de a locui pana isi recupereaza tot ce pretinde el ca are dreptul.Nu prea avem ce imparti in afara de cateva ''acareturi''pe care eu nu pun prea mare pret, dar el vrea sume fabuloase ca sa ma lase in pace.Nu am reusit sa ajungem la nici o intelegere multumitoare.Eu am fost foarte mult sprijinita financiar de rude si nu am avut inspiratia sa ne protejam sub acest aspect, iar el profita acum de acest lucru.
Sa stiti ca poate sa obtina un drept de retentie si sa stea in locuinta pana ii veti achita banii.Depinde daca are avocat si a cerut acest lucru...
In procesul de partaj aveti dreptul de a obtine mai mult de 50%.Sper ca ati cerut acest lucru daca contributia dvs. a fost mai mare.
Daca nu ati cerut nu veti primi.
Am cerut dreptul de a obtine 75%-25% .Ma ingrijoreaza foarte tare faptul ca poate obtine dreptul de retentie. Daca renunt la procesul de partaj, pe care eu l-am deschis si pe care inca nu l-am timbrat( avem termen de judecata pe 10.02.2011) , poate sa continue el in acelasi dosar?
In paralel am procesul de evacuare pt. lipsa de titlu si acolo nu are cum sa castige, doar timp care pe mine ma costa foarte mult si s-ar putea sa fiu nevoita sa ma intorc acasa.Ma tem ca ma va afecta in dosarul de evacuare.
Intoarcerea acasa ar avea efecte dezastruoase pt. mine si copilul meu, deoarece este imposibila convietuirea, este foarte violent si razbunator.
Va multumesc ca dati atentie acestui subiect.
Daniela
Eu am parasit locuinta din luna Aprilie 2010,impreuna cu fiica si mama mea, cam la trei saptamani dupa ce a primit citatia pentru procesul de divort, iar el a ramas in apartament deoarece nu are unde sa locuiasca.