avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna seara,am rugamintea de a ma ajuta cu unele sfaturi.Proprietate comuna a sotilor , sotul decedat nu are mostenitori sotia trebuie sa faca succesiunea dupa decesul sotului si in cat timp de la momentul decesului ?unde este recomandat la notar sau la judecatorie ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:27, 17 Decembrie 2010
sotia supravietutioare este singura succesoare a defunctului, doar in situatia in care acesta nu a avut frati si surori, sau parintii sai nu mai traiesc.
descendenti am inteles ca nu exista.
in acest caz, sotia supravietuitoare isi poate exprima optiunea succesorala in termenul legal, emitandu-se in acest sens certificatul care atesta calitatea de succesor.
ulterior, poate dezbate succesiunea oricand, cu mentiunea ca in termen de doi ani de la decesul defunctului, daca se procedeaza la dezbaterea succesorala, mostenitorii sunt scutiti de plata impozitului, in cuantum de 1% din valoarea bunurilor ce formeaza masa succesorla.
taxele notariale se platesc oricum .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune andreyy82 andreyy82 Buna ziua. Am o problema putin mai delicata. Tatal meu a deceadat acum 2 luni , iar fosta lui sotie ( a 2a casatorie, eu fiind din prima casatorie a lui), a ... (vezi toată discuția)
Succesiune 1603 1603 Buna ziua! Doresc un raspuns privind pasii ce trebuie urmati de mostenitori in urma decesului unuia dintre soti. Decesul a avut loc la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)
Succesiune-termen minim si maxim Marius Rujan Marius Rujan Am inteles din discutii, ca termenul maxim de acceptare a succesiunii este de 6 luni, dar care este termenul minim, curgand de la data decesului, la care se ... (vezi toată discuția)