avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vreau sa cedez partile mele sociale tatalui meu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vreau sa cedez partile mele sociale tatalui meu

Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns la problema mea

Suntem doi asociati si administratori cu drepturi egale la o societate. Vreau sa cedez partile mele sociale tatalui meu, si sa preia si functia de administrator in locul meu

Pot face asta printr-un contract de cesiune dar sa fie gratuit? Nu ii pot cere bani, pentru ca eu am nevoie de asta. As vrea sa fie gratuit

Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 18:27, 18 Decembrie 2010
Cel mai bine le vindeti la valoarea nominala. Adica aceasta declarati in contractul de vanzare. Bani nu trebuie sa ii platiti. Daca cumparatorul va vinde atunci este obligat fie sa declare ca le-a vandut tot pentru 1 RON, fie sa declare castigul realizat. Cel mai plauzibil ramane vanzarea la pretul valorii nominale.
Atentie insa, modul de interpretare al autoritatilor nu pot sa il garantez. Romania este tara tuturor posibilitatilor, iar orice functionar este de regula “mai destept si mai presus de lege”, adica interpreteaza legea cum vrea el.
oameni buni, daca in actul constitutiv scrie Capital Social 200 lei, calea cea mai simpla e sa scrieti in Cintractul de Cesiune ca s-au primit fix 200 lei ( ca ii primiti real sau nu, e treaba dvs.)
asa e cel mai simplu si nu riscati intrebari suplimentare pe nicaieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni Gabriela VP Gabriela VP buna seara, imi puteti spune va rog care sunt costurile pentru a cesiona 50% din actiunile unei firme pe care le detin celuilalt asociat si care este ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)