Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns la problema mea
Suntem doi asociati si administratori cu drepturi egale la o societate. Vreau sa cedez partile mele sociale tatalui meu, si sa preia si functia de administrator in locul meu
Pot face asta printr-un contract de cesiune dar sa fie gratuit? Nu ii pot cere bani, pentru ca eu am nevoie de asta. As vrea sa fie gratuit
Cel mai bine le vindeti la valoarea nominala. Adica aceasta declarati in contractul de vanzare. Bani nu trebuie sa ii platiti. Daca cumparatorul va vinde atunci este obligat fie sa declare ca le-a vandut tot pentru 1 RON, fie sa declare castigul realizat. Cel mai plauzibil ramane vanzarea la pretul valorii nominale.
Atentie insa, modul de interpretare al autoritatilor nu pot sa il garantez. Romania este tara tuturor posibilitatilor, iar orice functionar este de regula “mai destept si mai presus de lege”, adica interpreteaza legea cum vrea el.
oameni buni, daca in actul constitutiv scrie Capital Social 200 lei, calea cea mai simpla e sa scrieti in Cintractul de Cesiune ca s-au primit fix 200 lei ( ca ii primiti real sau nu, e treaba dvs.)
asa e cel mai simplu si nu riscati intrebari suplimentare pe nicaieri.
Hotarare aga cesiune
Anny2009
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)