avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru asigurator
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru asigurator

Buna dimineata.
Spuneti-mi va rog, exista vre-un articol in Cod de proc.civ. prin care sa se poata depuna cerere la instanta pentru instituirea unui sechestru judiciar sau asigurator pe bunurile creditorului pana la solutionarea cauzei pe fond prin hotarare definitiva si irevocabila ? Ma pot asigura in vre-un fel ca daca pana la solutionarea fondului casa mea se vinde la licitatie ( jud. buftea are termene de solutionare a contestatiei de 4 luni iar eu nu pot plati 10.000 euro cautiune pt.suspendare) eu castigand procesul ii pot lua si eu casa creditorului ? Dosarul penal merge si el greu pt. ca i-am deschis actiune penala pt. inselaciune si fals in declaratii si pana le rezolv pe astea, creditorul si executorul nu vad decat cum sa vanda casa mai repede sa puna mana pe bani. Urat lucru ca nimeni nu a tinut cont si de debitorii de buna credinta si creditorii SARLATANI care vand afacerile de cate 2-3 ori si legea nu prevede nimic decat judecarea pe fond. Atat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:46, 17 Decembrie 2010
Teoretic, da, daca litigiul cu creditorul este unul civil, uitati-va pe disp. art.591-596 C.proc.civ. care reglementeaza procedura sechestrului asigurator insa, puteti informativ, sa cititi si disp. art.598-601 C.proc.civ., referitoare la sechestrul judiciar (daca exista un proces cu privire la respectivul bun si al carui drept trebuie conservat...).

Daca sunteti intr-un proces penal, parte vatamata si v-ati constituit parte civila cu o anumita suma, sau/ori ati fost prejudiciata de "faptuitor", puteti formula o cerere Procurorului care se ocupa de caz, pentru instituirea unui sechestru pe bunurile faptuitorului.

Depinde ce fel de proces aveti cu creditorul, civil sau penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa vand un imobil sechestrat si ipotecat? nihil nihil Am instrituit sechestru asigurator prin intermediul instantei asupra unui imobil. Ulterior un imprumut a fost garantat cu acest imobil si a fost ipotecat. ... (vezi toată discuția)
Sechestrul viorelee viorelee se poate pune sechestru pe un apartament cu uzufruct viager,si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Recuperare obiect vasile.pop vasile.pop Am pus la dispozitia unei societati, in sistem leasing, mai multe autovehicule. Intre timp utilizatorul a intrat in insolventa, iar din informatiile primite ... (vezi toată discuția)