avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... garantia nereturnata intr-un contract de inchiriere , ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

garantia nereturnata intr-un contract de inchiriere , dosar penal?

Buna ziua,

Prin intermediul unei agentii imobiliare a fost incheiat un contract de inchiriere pt un apartament in data de 28/10/2009. Pretul unei chirii fiind de 180EUR, plata facandu-se in avans pentru luna noiembrie 2009.
Eu am cheltuit la toata afacerea asta: 180EUR(chiria in avans) + 180EUR(garantia) + 385RON(=90EUR, comisionul agentiei imobiliare), adica undeva in jur de 1800 RON.

Sunt mai multe de discutat dar in principiu proprietarul nu doreste sa imi mai returneze nici macar garantia. Avand in vedere ca eu i-am zis de a doua zi ca nu vreau sa locuiesc acolo, iar pe data de 4 nov 2009 am si plecat de acolo.
Nici macar nu stiu daca el este adevaratul proprietar pt ca eu nu am vazut titlul de proprietate.
Stiu ca se poate face recurs in justitie deoarece am semnat impreuna un contract. Cu contractul si chitantele am posibilitatea sa supun litigiul Justitiei. Intimarea Fiscului in proces ar conduce si la descoperirea relei credinte a proprietarului.

Am urmatoarele nelamuriri:
- doresc sa stiu daca pt suma nereturnata se poate actiona in penal pentru inselaciune sau altceva, nu as vrea sa ma bag pe civil ca mai trebuie sa platesc si taxa de timbru,
- si mai doresc sa stiu cam cati bani credeti ca mai pot recupera din aceasta situatie.

Acum ma pregatesc sa ii fac notificarea aceea pentru 30 de zile.

Multumesc mult.
JD
Cel mai recent răspuns: justdeals , utilizator 00:09, 30 Decembrie 2010
esti prea bun Z... doar ca garantia e ceva care e mai mult decat nimic :)

nu sunt avocat, dar ma gandeam ca din moment ce refuza sa imi returneze garantia se poate trece la abuz de incredere sau inselaciune... am si contractul cu respectivul.

in fine, pe orice ar fii tot sunt parte vatamata si asta e clar.. si ma intereseaza doar parerile care ma ajuta cu ceva, nu cele care nu imi aduc nimic bun.
Nerespectarea obligatiilor contractuale nu constituie infractiune (cu rare exceptii expres prevazute). Daca proprietarul considera ca i-ati provocat stricaciuni in apartament sau ca nu l-ati notificat in termen pentru a doua luna de chirie, instanta civila poate cantari daca asa este sau nu.

Eu va recomand sa nu va testati in penal toate parerile care va ajuta cu ceva, pentru ca puteti fi acuzat de denunt calomnios. :hammer:
acum incerc sa compun o notificare catre asazisul proprietar, ca intrucat nu mi-a predat spatiul, sa-mi restituie chiria si garantia predate..

eu nu am nici macar un proces verbal, sau o hartie semnata ca mi-a predat cheia.. toata treaba e asa de complicata ca pute de la distanta ca e ceva in neregula cu asazisul proprietar care nici nu dorea sa duca contractul la fisc...
eumarian a scris:

Nerespectarea obligatiilor contractuale nu constituie infractiune (cu rare exceptii expres prevazute). Daca proprietarul considera ca i-ati provocat stricaciuni in apartament sau ca nu l-ati notificat in termen pentru a doua luna de chirie, instanta civila poate cantari daca asa este sau nu.

Eu va recomand sa nu va testati in penal toate parerile care va ajuta cu ceva, pentru ca puteti fi acuzat de denunt calomnios. :hammer:

Da, fapta nu contituie infractiune.
Insa, depunerea unei plangeri penale daca nu este mincinoasa nu va constitui un denunt calomnios.
Nu are sens sa faca plangere penala deoarece va pierde timpul cu sperante desarte...
Nu puteti merge pe penmal, nu se incadreaza in nici un fel. Puteti merge pe civil, daca nu aveti pv de predare primire a apartamentului puteti recupera cel mult chiria, si garantia achitata, apoi cel mult comisionul agentiei si cheltuieli de judecata.
Cam atat, din ceea ce descrieti dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Am dat 1000€ avans unui agent imobiliar pentru rezervarea unei case pe care ulterior a vândut-o altcuiva, iar acum întârzie foarte mult restituirea banilor. este legal cum procedează? zaharel zaharel Buna ziua; In luna octombrie 2018 am optat pt un credit ipotecar. Am gasit o casa printr-o agentie imobiliara ; am rezervat o ; s a facut evaluarea ; iar ... (vezi toată discuția)
Returnare comision agentie pentru inchiriere nefinalizata MariusCP MariusCP Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca ma puteti ajuta cu situatia de mai jos: In luna iulie 2011 am inchiriat un apartament de 2 camere, printr-o agentie ... (vezi toată discuția)
Recuperarea garantiei depuse de chirias la inchirierea unui apartament koronna koronna Buna ziua, Supun atentiei dvs urmatoarea speta: Acum un an o persoana a incheiat un contract de inchiriere pe durata de 8 luni, pentru perioada ... (vezi toată discuția)