avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mail de servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mail de servici

Daca am mail de la angajator, de exemplu numele.meu@angajator .ro , acest angajator are dreptul sa-mi citeasca mailurile?
Sau are dreptul sa-mi schimbe parola iar eu sa nu mai am access la mailul care de fapt contine numele meu si de pe care eu trimiteam si primeam mailuri de la clienti?
Angajatorul are acest drept.. practic sa mi se substituie?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 09:33, 20 Decembrie 2010
Este o speta interesanta, in ce priveste situatia adreselor de email prenume.nume@firma.com dupa ce contractul de munca s-a incheiat.

Angajatorul are dreptul de a primi in continuare pe ea mesaje (a o citi), pentru ca orice mesaj se prezuma a fi destinat firmei.

Mai interesant este daca angajatorul nu notifica partenerii de afaceri de faptul ca nu mai lucrati acolo si se foloseste in continuare activ de numele dumneavoastra. Nu gasesc o reglementare expresa a acestui comportament. Pe de o parte, seamana a folosire a numelui altuia si concurenta neloiala, pe de alta parte, seamana cu situatia in care o firma cu 1 angajat foloseste adrese de email cu nume fictive pentru a parea mai multi, un comportament benign. :hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul schimba parola de email a angajatei aflata in prenatal, pentru acesul colegilor la inboxul acesteia nomack87 nomack87 Sotia mea, recent intrata in prenatal, a facut handover colegilor care i-au preluat clientii, dar un director a decis ca ar fi mai bine ca ea sa ofere ... (vezi toată discuția)
Proprietate corespondenta pe emailul de serviciu cyan cyan Corespondenta primita/trimisa pe/de pe adresa angajatului de serviciu gen \"x.escu@firma.ro\" sunt proprietatea angajatorului sau ale angajatului? Este ... (vezi toată discuția)
Cont de mail angajat plecat Drg_mmk Drg_mmk Este legal ca o companie sa tina activ contul de mail al unui angajat plecat din acea companie? Rog raspuns in ambele situatii, prima in care se primesc si ... (vezi toată discuția)