avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi obtinute de sotie dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi obtinute de sotie dupa divort

daca sotii divorteaza si casnicia a durat 5 ani , poate obtine sotia ceva din casa care a fost a sotului dinainte de casatorie?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:28, 19 Decembrie 2010
in anumite conditii, poate obtine doar o creanta fata de sot insa nu si drept de proprietate asupra imobilului.

de exemplu - daca in timpul casatoriei au fost efectuate imbunatatiri ale imobilului care au dus la cresterea valorii sale; sotia a contribuit la plata ratelor bancare aferebte achizitiei imobilului (daca este cumparat prin credit).

nu conteaza durata casatoriei.
Nu poate obtine nimic, indiferent de durata casatoriei.
Bunurile dobandite de soti inainte de casatorie sunt si raman bunuri proprii indiferent de durata casniciei.
Numai daca in timpul casatoriei impreuna cu sotul dvs. prin munca si contributie comuna ati adus imbunatatiri acestui imobil, imbunatatiri care sporesc valoarea acestuia, puteti solicita si obtine un drept de creanta materializat in contravaloarea contributiei dvs.la aceste imbunatatiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Partaj Catalinaand_30 Catalinaand_30 Buna seara. In cazul divortului dupa 10 ani de casnicie, daca una din parti la oficializarea relatiei detinea un imobil, cealalta parte are dreptul la o parte ... (vezi toată discuția)
Partaj bandi2 bandi2 buna. vreau sa intreb,daca o femeie,a trait alaturi de sot,28 de ani,si acum vrea sa se desparta,deoarece sotul,vrea sa o dea afara din casa.se poate intampla ... (vezi toată discuția)