avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna seara. In cazul divortului dupa 10 ani de casnicie, daca una din parti la oficializarea relatiei detinea un imobil, cealalta parte are dreptul la o parte din el in momentul desfacerii casatoriei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:50, 6 Ianuarie 2011
Nu, pentru ca imobilul nu face parte din bunurile comune dobandite in timpul casatoriei.
Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii ale sotului respectiv, insa daca in decursul celor 10 ani de casatorie, prin munca si contributie comuna ati adus imbunatatiri acestuia imobil, imbuntatiri care au sporit valoarea acestuia, aveti un drept de creanta materializat in contravaloarea cotei 1/2 sau mai mult ( depinde de contributie)din aceste imbunatatiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)
Bun comun mfd290673 mfd290673 Va rog lamuriti-ma in legatura cu urmatoarea problema:la cat timp dupa casatorie un bun dobandit inainte de aceasta,devine bun comun?Detin informatia ca dupa ... (vezi toată discuția)
Drepturi obtinute de sotie dupa divort zoytica zoytica daca sotii divorteaza si casnicia a durat 5 ani , poate obtine sotia ceva din casa care a fost a sotului dinainte de casatorie? (vezi toată discuția)