avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare apartament

S-a discutat pe acest forum despre "dezmembrare apartament". Ce inseamna asta, ce acte sint necesare si ce pasi implica?
Buna ziua,

Am cumparat si eu un apartament atunci cand constructia se afla la stadiul de rosu. Constructorul m-a sunat si mi-a explicat ca el a intabulat apartamentul meu impreuna cu un alt apartament si ca dezmembrarea / apartamentarea nu se mai poate face decat in instanta (mai nou, dupa o directiva data de Dragnea etc.) Ideea e ca asta adauga un interval de 4-5 luni pana cand eu primesc intabularea apartamentului. Intre timp el s-a oferit sa incheie un contract cu o intabulare temporara pentru cota parte din suprafata care corespunde apartamentului meu. Este acest lucru legal / OK ? Pot eu vinde / inchiria (legal) apartamentul in aceste conditii ?

Va multumesc,
Alin
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2019
Alin Mircea Danciu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)
O intrebare va rog mult ce date contine extrasul cf? va rog sami spuneti daca masuratorile topografice sant incluse in acel cf? la o casa cu anexe gospodaresti si teren,iar in cazul ... (vezi toată discuția)