buna ziua.sant divortata si am 2 copii minori.tatal plateste o pensie alimentara calculata dupa salariul minim pe economie din romania.el lucreaza in italia.ce e drept totdeauna a platit 300-400 euro pe luna in loc de 180 ron.plus ca mai face si pachete.am inteles ca are o relatie.mie frica sa nu ajunga sa plateasca doar 180 ron.am incercat sa-l dau un judecata ptr marire.stiu firma si nr de tel al firmei unde lucreaza.cand am cerut datele despre salariu mi s-a zis ca sant confidentiale.cum pot sa-l dau in judecata ?ce trebuie sa fac.el mi-a zis ca nu va veni la proces.e obligat sa vina cu datele despre salariu?mi-a zis ca daca il dau in judecata,isi va sch locul de munca si nu o sa mai stiu nimic de el.este vreo lege care sa-l oblige sa plateasca dupa salariul lui de acolo?va multumesc
Promovati pe rolul instantei o actiune de stabilire pensie in functie de veniturile pe care tatal le realizeza in Italia.
Pensia dvs. a fost stabilita intial in functie de venitul minim pe economie.
Astfel, vorbim de o noua stabilire in functie de un alt criteriu si anume venitul tatalui minorilor.
Este necesar sa indicati instantei angajatorul si sediul acestuia.
Astfel pensia dvs va putea fi stabilita procentual la 33% din venitul net al fostului sot- potrivit art.94 al.2 c.fam. pentru doi copii procentul fiind de 33 % ( 16.5% pentru fiecare dintre cei doi).
ar fi bine si pt copii, sa aveti o relatie buna cu tatal copiilor. teoretic, instanta il poate obliga la plata pensie in procent de 33 % din cat castiga, dar daca nu aveti date de la locul lui de munca, nu stiti cat castiga , e mai greu sa obtineti o marire de pensie.
doriti sa-l actionati in judecata doar ca va e frica ca nu va da si pe viitor mai mult decat pensia la care a fost obligat ?
sunt de parere sa asteptati intai sa vedeti si pe viitor ce bani trimite
va multumesc.pb e ca nu vor sa-mi zica ce salariu ia.eu stiu adresa si nr de tel.dar mereu am primit acelasi rp:protejarea datelor personale.pe mine ma poate afecta cu ceva daca nu am lucrat deloc de cand am divortat?mereu imi zice ca eu ce fac ptr copii.si ca el s-a saturat sa tina toata familia mea.mentionez ca stau la parintii mei si am si o sora minora.poate cere daca vine la proces dovezi cu ce venituri am avut eu?sant intr-o dilema mare.stiu ca are dreptate dar vreau sa ma asigur pe viitor.de aceea vreau marirea pensiei
Datele cu privire la veniturile realizate de catre fostul dvs. sot, nu le veti primi dvs. personal, ci acestea se solicita de catre dvs. prin intermediul instantei, in cadrul actiunii de stabilire pensie, asa cum v-am aratat mai sus.
Nu are relevanta daca aveti dvs. venit sau nu.
Pensia se stabileste in favoarea minorilor si nu a dvs., iar potrivit art.86 al.3 c.fam.descendentul, cat timp este minor, are drept la intretinere oricare ar fi pricina nevoii in care el se afla.
Angajati avocat.
Alte discuții în legătură
Comisie rogatorie
sory29
pe scurt:fostul sot plecat in belgia de 3 ani,lucreaza cu acte in regula,plateste pensia copilului 125 ron!!!etc...am solicitat o comisie rogatorie in vederea ... (vezi toată discuția)