avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept Penal - furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept Penal - furt calificat

Buna ziua, din prostia mea si din nevoia de bani am incalcat legea mai exact furt calificat dupa cum spune articolul 208, acuma din cate am vorbit cu avocatul meu deoarece sunt la prima abatere e posibil sa mi se schimbe din penal, si sa scap cu o amenda administrativa. Pana aici totul e ok, asta e am gresit, platesc.

Problema e ca bunurile care le-am furat, s-au putut recupera doar o parte din ele deoarece de restul persoanelor nu mai pot da ca sa le pot recupera si sa le pot da inapoi la politie sa fie recuperat tot. Intrebarea mea este mai pot sa iau amenda administrativa ? si daca da, de la ce suma la ce suma (sunt anumite limite?). Si ce probleme atrag daca nu s-a putut recupera toata marfa furata.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 20 Decembrie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile partii generale a codului penal si luand in considerare cele scrise, daca nu faceti totul pentru recuperarea integrala a pagubei si mai aveti si antecedente penale, consider ca nu veti beneficia de clementa legii, urmand a fi condamnat penal.
Acesta e primul meu antecedent penal, nu am mai avut altul pana acuma, a fost totul dintr-o prostie
Eu nu cred ca se va da o amenda administrativa.

Depinde de modul de savarasire a faptei.
Recuperarea prejudiciului total,ar ajuta la aplicarea undei amenzi.

Descrieti putin speta.
Speta e in felul urmator, eu impreuna cu niste oameni am furat niste lucruri fiecare si-a luat partea si am incercat sa le dam mai departe (desigur contra cost), pe capul bandei l-a prins si acela ne-a turat pe toti, a venit politia le-am dat marfa care o aveam la mine, si care mai era la un prieten, dar celelalte nu am mai putut face rost de ele deoarece baiatul caru-ia i le-am dat s-a facut nevazut, a plecat la bucuresti din spusele lui, problema e ca eu nu pot sa dau de el, deoarece aici m-am bazat pe incredere, eu am doar numarul lui care l-am dat politailor, am incercat sa il si descriu dar l-am vazut doar de 2 ori in viata mea si pe langa asta atunci cand l-am vazut era noapte si ningea si el avea caciula si capison pe cap.

Nu cred ca are rost sa mai sperati la o amenda administrativa,decat daca implicare dumneavoastra a fost minima.

Depinde d unde ati furat,in ce valoare totala,si modul de savrasire.

De exeplu,daca ati spart un apartament.....nici vorba de amenda.

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Amenda in urma furtului cristina-sta cristina-sta Buna ziua. Ieri tot cam pe la aceasta ora am sustras dintr-un magazin o jucarie ; fapt in urma caruia am ajuns la politie.Dintr-o prostie, un moment negandit. ... (vezi toată discuția)
Amenda toader oana toader oana Acum 3 zile am fost prinsa in carrefour cu produse in valoare de 300 Ron.Am fost dusa la camera de interpelare dupa care am predat marfa furata si agentii ... (vezi toată discuția)