avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept Penal - furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept Penal - furt calificat

Buna ziua, din prostia mea si din nevoia de bani am incalcat legea mai exact furt calificat dupa cum spune articolul 208, acuma din cate am vorbit cu avocatul meu deoarece sunt la prima abatere e posibil sa mi se schimbe din penal, si sa scap cu o amenda administrativa. Pana aici totul e ok, asta e am gresit, platesc.

Problema e ca bunurile care le-am furat, s-au putut recupera doar o parte din ele deoarece de restul persoanelor nu mai pot da ca sa le pot recupera si sa le pot da inapoi la politie sa fie recuperat tot. Intrebarea mea este mai pot sa iau amenda administrativa ? si daca da, de la ce suma la ce suma (sunt anumite limite?). Si ce probleme atrag daca nu s-a putut recupera toata marfa furata.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 20 Decembrie 2010
eu sunt pe 208 al lui CP, si eu astept sa se termine, dar din spusele avocatului cica o sa dureze mult si bine, chiar pana in vara si nu prea imi arde de atata asteptat
omucuciocanu a scris:

Dragi colegi,
Eu cred ca doar daca rolul user-ului este deosebit de important in economia cazului si in plus ar da de un procuror deosebit ar putea lua amenda administrativa.
Spun asta fiindca din relatarile acestuia eu vad incidenta lui 209 CP
Astept si eu ca si frank_kvitta vesti pe mai departe


La un moment dat se pare ca user-ul foloseste exprimarea de furt calificat si deci,incadrarea juridica corecta ar fi exact cum a semnalat dl.avocat,art.208-209 c.pen.
r.gabi a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

frank_kvitta a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

mirceaboy a scris:

Da fapta am recunoscut-o am colaborat cu organele de politie, si da regret fapta. Incerc sa ajut organele de politie sa afle cealalta persoana pentru recuperarea prejudiciului .

Avocatul meu mi-a zis ca am sanse sa primesc o amenda administrativa .. si de aia doresc sa stiu in jurul care-i sume va fii acea suma


Nu am inteles despre ce fapta este vorba.
Amenda administrativa se poate situa de la 800 lei in sus pentru furt.
Cam asa este in practica.


se dau amenzi chiar si de 300 lei.


Am avut un client care a primit amenda administrativa de 40 lei...dar nu pentru furt...

Pentru furt cam pe acolo se situeaza cuantumul amenzii...de la 800 lei in sus dar difera si de la parchet la parchet, de la oras la oras...


Solutia va depinde de circumstantele personale,de cazierul dvs,de probatoriile administrate.

Nu va mai publicati "amintirile" dle avocat,mai ales cand nu au legatura cu postul user-ului.
Cand aveam 4 ani...aveam calut de lemn !


Legatura exista.Acestea sunt amenzile.
Cea de 40 lei este atat de noua incat nici nu s-a comunicat deocamdata...
Este daca vreti...amintiri din viitor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Amenda in urma furtului cristina-sta cristina-sta Buna ziua. Ieri tot cam pe la aceasta ora am sustras dintr-un magazin o jucarie ; fapt in urma caruia am ajuns la politie.Dintr-o prostie, un moment negandit. ... (vezi toată discuția)
Amenda toader oana toader oana Acum 3 zile am fost prinsa in carrefour cu produse in valoare de 300 Ron.Am fost dusa la camera de interpelare dupa care am predat marfa furata si agentii ... (vezi toată discuția)