avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri Europene -energia solar
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri Europene -energia solar

buna seara,
sunt interesat in dezvoltarea unui parc solar cu fonduri europene respectiv POS CCE Axa 4 .D2..insa, dupa analizarea ghidului nu-mi este destul de clar daca pana la aprobarea cererii de finantare proiectul se poate initia....?
poate cineva sa-mi explice cum se procedeaza...
un gand bun pentru toti!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:58, 19 Decembrie 2010
Apelul 2010 linea este inchisa. Sa vedem cand si cum se face nou apel. Dar conform ultimul ghid, "În cazul în care proiectele nu intră sub incidenţa ajutorului de stat, cheltuielile vor fi considerate eligibile dacă sunt efectuate între 1.01.2007 şi 31.07.2015. Pentru a fi eligibile, cheltuielile efectuate între 1 ianuarie 2007 şi data semnării Contractului de finanţare trebuie efectuate cu respectarea prevederilor Contractului de finanţare, cu precădere cele referitoare la achiziţiile publice". Adica daca respecta prevederile urmatoare: Atribuirea contractelor de achiziţii necesare implementării proiectului se va realiza în conformitate cu procedurile de achiziţie prevăzute de OUG nr. 34/2006 cu modificările şi completările ulterioare sau cu instrucţiunile din Normele interne de achiziţii prevăzute în anexă la Contractul de finanţare, în funcţie de tipul de Beneficiar şi de contract (pentru încadrare, vă rugăm să consultaţi Anexa -Norme interne de achiziţii din contractul de finanţare).
În cazul beneficiarilor autorităţi publice locale la care nu se aplică regulile de ajutor de stat, sunt eligibile cheltuielile efectuate între 1.01.2007 şi data semnării contractului de finanţare, cu condiţia respectării legislaţiei naţionale în domeniul achiziţiilor publice.



Referitor la Finantarea statala, - Autoritatea de Mediu - respectiv " Programul privind produceea energiei din surse regenerabile...
- conform art. 13 alin 2 din Ghidul solicitantului publicat in MO 341 din 21 mai 2010 - Lucrarile aferente proiectului aprobat spre finantare, demarate inaintea incheierii contractului de finantare, sau orice fel de demers (comanda ferma sau contract final), precum si angajarea de cheltuieli legate de aceste lucrari atrag anularea aprobarii proiectului.
In ceea ce priveste, POS CCE Axa 4D2_ - Sesiunea de depunere proiecte s-a încheiat, in intervalul 4 ianuarie 2010 – 30 aprilie 2010 s-au depus proiecte de finantare, iar bugetul a fost epuizat- următorul apel va fi în anul 2011 - insa atentie, acest tip de investiţii este unul care presupune o pregătire complexă, poate fi nevoie de 5-8 luni pentru elaborarea documentaţiei!


succes!
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
Marius Cocean, Consilier juridic
P.S.2: buget epuizat inseamna chiar ceea ce spune termenul: epuizat. Adica nu se mai deschide in 2011, pentru ca e... epuizat.
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
va multumesc pentru raspunsuri.. sa inteleg ca daca incep proiectul si obtin finantare mi se anuleaza aceasta subventie??#-o

.cred ca mariussco are dreptate, adica inteleg ca pe anul 2010 a fost epuizat bugetul...ptr 2011 se va aproba alt buget ptr sesiunea care va urma...

ptr HoldaFinance: adica nu se mai pot realiza proiecte pe acest program???
am indoieli..va rog sa-mi explicati
cat dureaza pana se aproba o subventie?
HoldaFinance a scris:
P.S.2: buget epuizat inseamna chiar ceea ce spune termenul: epuizat. Adica nu se mai deschide in 2011, pentru ca e... epuizat.

In Romania bugetele se fac anual. Daca s-au terminat sau nu banii prevazuti in bugetul pe 2010, oricum, vrem sau nu vrem, vine peste noi anul 2011. Si-acesta vine cu bugetul lui.
Din fericire mai avem un pic pentru ca in Romania anul financiar incepe in ianuarie. Daca am fi in SUA ar trebui sa astepatam pana in septembrie cand incepe la ei exercitiul financiar.
Daca ar fi adevarat ca o institutie care a epuizat banii din buget pe 2010, nu se mai deschide in 2011, eonomistii si finantistii s-ar impusca sau ar manca toate tratatele, studiile si cartile publicate.

Alte discuții în legătură

Energie solara - fonduri europene Marius Cocean Marius Cocean imi pare rau, ca s-a creat o \"polemica\" no constructiva, cred ca cel mai important este, ca din tot ceea ce discutam, cel care are nevoie de o informatie ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene ovisalom ovisalom Buna ziua, Am inteles ca UE acorda fonduri pentru reinnoirea echipamentelor IT ale unei companii. Intrebarea mea este: o data ce ai obtinut aceste fonduri ... (vezi toată discuția)
Minimis ajutoare nerambursabile carmen64 carmen64 am dori sa achizitionam utilaje prin programul minimis si vrem sa stim care sunt pasii de urmat (vezi toată discuția)