avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Energie solara - Fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Energie solara - Fonduri europene

imi pare rau, ca s-a creat o "polemica" no constructiva, cred ca cel mai important este, ca din tot ceea ce discutam, cel care are nevoie de o informatie sau de o solutie la o eventuala problema sa gaseasca un sprijin din partea noastra, a tuturor.
lasand la o parte aceasta, si avand in vedere:
HoldaFinance a scris:
P.S.2: buget epuizat inseamna chiar ceea ce spune termenul: epuizat. Adica nu se mai deschide in 2011, pentru ca e... epuizat.

imi permit sa mentionez ca este partial fals.
Intr-adevar, acestei axe i-au fost alocate 420 milioane lei, care s-au epuizat in cele doua sesiuni 2008 si 2010, datorita numarului mare de proiecte prezentate, fapt pentru care, chiar daca pentru 2010 nu s-au finalizat aprobarile pentru proiectele prezentate, banii nu vor fi de ajuns, de aceea s-a aprobat, ca din alte fonduri care sunt mai putin atractive sa se suplimenteze axa 4 D2, prin urmare urmatoarea sesiune va fi in trimestru II, din 2011.
succes!:D
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 03:14, 8 Februarie 2011
buna ziua...eu lucrez in italia sezonier...gradinar...mi sa inchis contractul pe 15 septembrie si actele mi sa dat pe data de 18 decembrie...pt somaj...pentru depunerea actelor de somaj mi sa spus ca e prea tarziu...trebuia depuse in 78 de zile...cum as putea rezolva aceasta problema....multumesc anticipat vasile
buna ziua Dl Vasile,

nu cunosc prea bine legislatia italiana referitoare la acest aspect, in cea spaniola de ex. daca contractul a fost sub 6 luni trebuie sa prezinti toate certificatele de la societate pana ce completezi 180 zile cotizate. Adica, certificatele de la firmele unde ati lucrat in ultimele 6 luni, fie unde o fi, iar termenul de prezentare este de 15 zile din ziua in care s-a facut demiterea.
cand s-a finalizat contractul nu ati semnat niciun document? chiar daca nu aveati inca certificatele de la firma trebuia sa mergeti la Autoritatea respectiva pentru somaj sa le comunicati in scris ca nu mai lucrati.
o solutie care mi -a venit in minte este sa mergeti la societate sa va angajeze din nou si in ziua urmatoare sa va demita, si prezentati-va in termen la disoccupazione Service Authority
succes!
mariussco a scris:
imi permit sa mentionez ca este partial fals.

Este adevarat ca s-au facut realocari, insa deocamdata se pare ca balanta inclina spre finantarea proiectelor deja depuse. Nu a fost anuntata o noua sesiune pentru 2011 si in cel mai recent calendar al operatiunilor, DMI 4.2 figureaza in continuare cu statusul epuizat.

Celelalte operatiuni care anterior erau epuizate si pe care au fost facute realocari (Axa 1) deja au date de lansare programate in 2011, dar la DMI 4.2 (inca) nu e cazul. Eu nu sunt deloc optimist ca se va deschide in 2011 in baza realocarilor.
va multumesc mult dl mariussco, pentru mentiunile facute...nu ar fi deloc logic sa nu se mai pregateasca proiecte de acest fel, in cazul meu parcuri solare, fara subventii [ europene sau statale], suntem la inceput de drum in acest sector...

Sarbatori fericite!
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
panty, utilizator
panty a scris:

nu ar fi deloc logic sa nu se mai pregateasca proiecte de acest fel, in cazul meu parcuri solare, fara subventii [ europene sau statale], suntem la inceput de drum in acest sector...

Va recomand sa actionati numai pe baza de informatii certe, din surse verificabile. Investitiile specifice acestui sector sunt mari, astfel incat si cheltuielile de pregatire pentru un proiect sunt insemnate.
Cunosc cazuri de beneficiari care au pregatit astfel de proiecte (si in acest domeniu si in altele), dar nu au reusit sa obtina finantarea nerambursabila, din varii motive, unul fiind nesincronizarea cu sesiunile de depunere, din lipsa de informare completa.

Alte discuții în legătură

Fonduri europene -energia solar panty panty buna seara, sunt interesat in dezvoltarea unui parc solar cu fonduri europene respectiv POS CCE Axa 4 .D2..insa, dupa analizarea ghidului nu-mi este destul ... (vezi toată discuția)
Proiect b.mariana b.mariana buna ziua, detin un teren de 4000mp la 14 km de capitala;exista posibilitatea deschiderii unei gradinite+scoala1-4+loc recreere, accesand fonduri ... (vezi toată discuția)
As dori sa infiintez un camin (azil) de batrani in mediul urban cu fonduri nerambursabile 100%, se poate? inchiriez2012 inchiriez2012 as dori sa infintez un camin de batrani cu fonduri nerambursabile 100%, mentionez ca detin un spatiu in mediul urban cu teren, suprafata spatiului fiind de ... (vezi toată discuția)