avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... putin cam complicat ....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

putin cam complicat ....

va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
in urma unei relatii a rezultat un copil pe care tatal l-a recunoscut ulterior, a luat numele lui, insa datorita problemelor frecvente avute cu el as dori sa-l scot de pe certificatul de nastere.care sunt etapele si cum tr sa procedez?
tin sa mentionez ca pot demonstra cu martori ca in perioada sarcinii avea o amanta , cu care locuia, nu are nimic pe numele lui, cu exceptia unui salariu f mic si doar pe hartie, nu respecta vizitele stabilite de mine la mine acasa (intrucat copilul il cresc singura), face mereu scandaluri deranjandu-mi vecinii si ma ameninta cu fel si fel de chestii din partea unor "indivizi binevoitori" daca nu-l voi lasa sa-si vada copilul si daca voi dori sa ma casatoresc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:55, 19 Decembrie 2010
Aveti urmatoarele posibilitati:
1.-promovati pe rolul instantei actiune de incredintare a minorului si stabilire a pensiei in favoarea acestuia; cata vreme nu exista un program de vizitare al minorului stabilit de instanta , mai ales ca tatal are un comportament neadecvat, va puteti opune la vizitarea minorului de catre acesta;
-prin obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile de incredintare veti deveni reprezentantul legal al minorului avand asupra acestuia drepturi depline, iar in cazul in care veti dori sa parasiti tara impreuna cu acesta, nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui in acest sens;
2.-daca acesta va ameninta cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptata impotriva dvs.sau a unei rude apropiate si acestea sunt de natura a va alarma, aveti la indemana plangerea penala intemeiata pe disp.art.193 c.pen., plangere ce va fi necesar sa o probati cu martori;
3.-in privinta numelui, tatal este si va ramane in certificatul de nastere al minorului;numele acestuia va putea fi schimbat in situatia in care va veti casatori si sotul dvs. va adopta copilul dvs.
Angajati avocat pentru actiunea de incredintare a minorului.:luck:
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Ar trebui sa incepeti un proces in care sa solicitati incredtintarea copilului spre crestere si educare – stabilirea domiciliului minorului la dv…
In cadrul acestui proces se va stabili si un anume program de vizitare – pe care tatal copilului ar trebui sa il respecte – dar se va stabili si ce pensie de intretinere va trebui sa plateasca lunar.

Pana nu va fi obligat printr-o sentinta judecatoreasca sa respecte un anumit program de vizita dv puteti face orice “program”, nu e obligat sa tina cont de acesta deoarece este si copilul lui si are dreptul sa fie alaturi de acesta. Daca vreti ceva mai multa liniste o hotarare judecatoreasca va poate fi de ajutor – dar nu obligatoriu, evident (in sensul ca tatal copilului poate continua in acelasi “stil” – doar ca in momentul existentei unei hotarari judecatoresti reprezentantii statului pot si trebuie sa intervina daca ii sesizati).
Vreau sa cred ca sunteti o mama destul de matura ca sa lasati de o parte "luptele personale" cu tatal copilului si sa intreprindeti tot ce este bine pentru acesta,lasand la o parte sentimentele personale.
Cred ca la varsta maturitatii copilul dvs,va fi capabil sa se poarte cum trebuie cu fiecare dintre dvs,dar pentru aceasta este necesar sa il lasati numai pe acesta sa judece

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata doar in acte steriel steriel Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)
Sunt un tata al unui copil de 6 luni wio wio wio wio sunt despartit de mama copilului de 2 luni copilul este pe numele meu si as vrea ca intro zi sa il fur din cauza ca nu ma lasa sal vad.nu suntem casatoriti am ... (vezi toată discuția)