avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scoala soferi pe masina proprie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scoala soferi pe masina proprie

Buna seara,
O cunostinta vrea sa faca scoala pe masina proprie deoarece, zice persoana respectiva, ar iesi mai ieftin. Se poate face asta? Daca da, in afara de modificarea facuta pentru a pune pedale in dreapta, ce ar mai trebui facut? Trebuie declarata autoritatilor aceasta modificare (omologare)? In ce lege pot gasi toate aceste date? Am cautat pe internet si am gasit doar un comentariu pe un forum cum ca din ianuarie 2010 nu se mai poate face pe masina personala. Daca totusi face acest lucru, ce se poate intampla?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: danoozza , utilizator 03:12, 19 Decembrie 2010
Daca legea nu mai permite,nu poate sa dea examenul.
Eu ma refeream la ce se poate intampla daca este prins in timp ce face practica pe masina personala (daca ii confisca talonul, etc.) Ca se gasesc instructori care sa-ti dea foaie la mana ca ai facut scoala pe masina lor, cand de fapt... Sunt sigura ca multi nici nu stiu ce inseamna practica si au permis...
Si ma mai interesa ce lege e aceea care s-a dat in ianuarie a.c. si care interzice sa se mai faca scoala pe masina proprie (nu poti convinge omul pana nu ii arati ca exista scris undeva :D).
Eu va intreb,de ce trebuie sa fie facut ceva ilegal ?
Pe de alta parte,este bine ca elevul sa invete si sa dea examenul pe aceiasi masina,tocmai pentru a o cunoaste si a-i fi mai usor.
Tocmai asta e ideea, eu vreau sa conving acea persoana ca este ilegal ceea ce incearca sa faca. Pentru a o convinge, trebuie sa-i ofer un argument puternic: legea care interzice acest lucru. Persoanei respective i-a fost anulat permisul si este obligata sa faca din nou practica si sa dea din examenul auto pentru a beneficia de un nou permis. De aceea considera ca ar iesi mai ieftin daca isi modifica masina proprie si iese de 2-3 ori cu un instructor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Susținere proba practica examen permis (cat b) cu auto propriu? AndreiManu AndreiManu Bună ziua, Se dă următoarea problemă (ipotetica, pentru care încă nu avem rezolvări clare). O persoana cu dizabilități (să-i zicem Ion) dorește ... (vezi toată discuția)
Am fost agresată verbal și fizic, în trafic, de un instructor auto ciufi80 ciufi80 Buna seara, va rog sa-mi dati si mie cateva sfaturi cu privire la incidentul ce mi s-a intamplat. In urma unor sicanari in trafic cu o doamna soferita, in ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere anulat pop.marius pop.marius Am avut permisul de conducere anulat in urma unui accident. Stiu ca pot sa ma prezint la examenul de redobandire doar la un an de la ramanerea definitiva si ... (vezi toată discuția)