avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Mama mea urma sa iasa la pensie anticipata anul acesta,dar din cauza ca acestea au fost sistate nu a mai apucat sa ia.Stiu ca din 1 ian.2011 va fi adoptata o noua lege a pensiilor si vreau sa-mi spuneti daca se mai acorda pensia anticipata.Eu am cautat pe google,dar nu am gasit nimic concret.Dvs sunteti singura speranta in a afla ceva clar.Va multumesc anticipat pentru raspuns si va urez tuturor sarbatori fericite!:)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:08, 19 Decembrie 2010
De la 01.01.2011 orice persoana poate solicita pensionarea anticipata sau anticipata partiala.
Art. 62. – (1) Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de prezenta lege.
......

Art. 65. – (1) Pensia anticipată parţială se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum şi celor care au depăşit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.
....
Ok....mama mea a implinit 55 de ani in luna noiembrie anul aceste, din care are 35 de ani lucrati.
Din cele postate de dvs, mama dvs ar putea beneficia de pensie anticipata partiala
Am inteles....va multumesc mult de tot pt raspunsuri...numai bine!O zi placuta!
Pensie anticipata partial la 55 ani si 3 luni(februarie 2011).Cu 5 ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare si cu o penalizare de 45%.
Noiembrie 1955
Februarie2016
60/3
30/3
15/0

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata fara penalizare lacramioaragologan lacramioaragologan buna ziua, o persoana de sex feminin nascuta in august 1955 cu 30 ani vechime poate iesi la pensie acum fara penalizare? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata sau de urmas gabrielvisan gabrielvisan Tatal meu face anul acesta 55 de ani. Are 30 ani pe cartea de munca. poate primi vreun fel de pensie? Mama mea are 10 ani pe cartea de munca cu grupa. a murit ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipatã mimi2344 mimi2344 Sunt nascuta in 1956, pe 24 August, si as dori sa stiu cati ani de vechime imi trebuie la pensia anticipata? Va rog frumos sa-mi spuneti! (vezi toată discuția)