avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... solicitare despagubire de la vinovat, urmand ca acesta ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

solicitare despagubire de la vinovat, urmand ca acesta sa-si recupereze banii de la asiguratorul lui

Buna ziua. Presupunand ca partea vinovata intr-un accident admite( sau cum poate fi obligata sa accepte, daca cel prejudiciat solicita asta?) sa plateasca daunele provocate(cf. art 44, lg 136/1995), urmand sa-si recupereze banii de la asiguratorul lui, intrebarile mele sunt: care sunt pasii legali de urmat, catre cine faci cererea de despagubire dupa ce se anunta asiguratorul ca partea prejudiciata a solicitat despagubirile de la acesta( cf. art 33, alin 2, lit a din Ordinul nr 5/2010 al CSA), ce hartii se intocmesc, se legalizeaza ceva la notariat, unde se depun? Intreb aceste lucruri pentru ca tocmai ma confrunt cu o problema, in sensul ca asiguratorul nu vrea sa achite integral dauna si ca pe viitor sa se poata evita astfel de neajunsuri si sa nu mai alerg eu, nevinovat sa-mi recuperez paguba, sa alerge cel care a gresit si si-a facut o asigurare la niste nenorocti( ex. Carpatica) Va rog sa-mi raspundeti, daca s-a mai intalnit cineva cu asemenea caz!
Cel mai recent răspuns: SorinIulian , utilizator 14:44, 23 Decembrie 2010
Buna ziua, daca aveti probleme cu firma Carpatica , inarmativa cu foarte multa rabdar.Mult noroc
Nu aveti cum sa-l obligati pe cel vinovat sa va plateasca deoarece el are o asigurare RCA valabila la data evenimentului. Asigturatorul sau va trebui sa plateasca tote daunele cu conditia ca valoarea daune sa nu depaseasca valoarea reala a masinii dv la data evenimentului .Daca dispuneti de o polita CASCO, va puteti repara masina pe CASCO urmand ca asiguratorul dv sa rezolve decontarea pagubelor cu asiguratorul RCA al vinovatului.
Trebuie sa deschideti dosar de dauna la asiguratorul RCA al vinovatului de producerea accidentului. Nu aveti de umblat decat urgentarea dosarului (asiguratorul are termen de 3 luni pentru rezolvarea dosarului) De asemenea puteti avea probleme cu cuantumul despagubirii.
va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor accident rutier cretziella cretziella am avut un accident, rutier sambata. mi s-a facut rau la volan si am intrat pe contrasens si am avut o coliziune frontala cu un alt autoturism. masinile sunt ... (vezi toată discuția)
Probleme dosar dauna rca danutzzuu2000 danutzzuu2000 Buna ziua, In data de 08.12.2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia autoturismul condus de mine a fost grav avariat de un ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)