avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Venit mediu brut lunar avocat 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Venit mediu brut lunar avocat 2008

Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat.
Da, si eu stiu de colege care au luat indemnizatia de la stat si altele nu.
In functie de sector.
Eu stiu numai care nu au luat. Cel putin, nu cumulat. :O Oricum, alin 2^1 de care spune Andreea e de la inceputul lui 2007, nu era in vigoare cand am cunoscut eu caz real... Asa e...
Oricum, cum considerati ca nu este suspendata activitatea avocatului aflat in concediu? De orice natura ar fi el... Concediu inseamna ca nu poti munci, nu?
Mai mult, prin similitudine cu CIM care e suspendat pe perioada CCC... nu ar cam insemna ca nu poti desfasura activitati si ca nu-ti "merge" vechimea?
Dac este pe undeva vreo derogare, imi spuneti si mie?
Cu rusine recunosc faptul ca nu cunosc in amanunt dispozitiile statutelor... :D Multumesc de intelegere.

A! Si art 8 lit h) nu inseamna ca statul da bani ca sa stai sa vezi de copil si atat? :-/
Am sa ma uit si eu sa vaz ce inseamna cei 1350... care e natura lor juridica...

Ok, pe langa asta, am gasit in Regulamentul CAA: art 22^12 alin 3 faptul ca: Indemnizatia pt. cresterea copilului pana la 2 ani se acorda numai celor care nu realizeaza venituri din profesie sau din alte surse. Ce inseamna asta? :O
Apoi se mai sp[une ca cei care cumuleaza venituri din profesie cu venituri din alte surse nu pot primi indemnizatie de crestere etc. E drept ca exemplele date nu sunt in concordanta cu ideea ca se includ si veniturile din alte drepturi sociale (sunt exemplificate venituri din invatamant, parlamentar etc.), dar nici nu este o enumerare restrictiva.

Cu referire la indemnizatia de crestere copil obtinuta de la CAA, din aceasta se plateste o cota la CAA. Se poate interpreta acest lucru ca sunt asimilate acestor venituri celor din profesie? :P

In aceste conditii, nu stiu ce sa spun... :-/
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Nu se pune problema cumularii unor venituri. Daca inainte de intrarea in concediul de maternitate cotizez atat la CAA, 10% din venitul brut, cat si la Stat, impozit pe venit de 16% din net, si indemnizatia de maternitate se primeste din doua locuri: de la Casa De Asigurari a Avocatilor, ca un sistem privat de asigurari (media venitului mediu brut/ ultimele 12 luni inainte de intrarea in concediul de maternitate sa fie minim 1.500 lei); si de la Casa Judeteana de Pensii, ca platitor de impozit pe venit, ca orice contribuabil din Romania. Fata de alte viitoare mamici, care platesc impozit la venitul minim pe economie, am cotizat mai mult la Stat si consider ca merit mai mult. Prevederea asta a intrat in vigoare doar din decembrie 2006. Si eu am pierdut 7.200 de lei pentru ca nu am aflat mai repede. Noua ni s-a spus de la Casa de Asigurari A Avocatilor sa depunem cerere si la Primarie pentru inca 600 lei/luna. A trebuit sa duc adeverinta de la Finante ca nu am restante la plata impozitului. Iar 200 lei/luna, reprezinta alocatia copilului pana la 2 ani.
Cum nu sunt venituri cumulate? Pai... inseamna ca o mama singura mai poate obtine si venitul minim garantat pe economie... sau alte protectii sociale, ca ajutor caldura etc., daca aceste indemnizatii nu sunt venituri...

Sunt de acord ca platim in 2 locuri si tre' sa beneficiem la fel dar... platesc si 2 asigurari de sanatate si nu ma imbolnavesc mai mult... :))
Adica de la teorie la practica... :(
De aceea voiam sa facem o mica analiza, daca se poate...
Cele doua sume pe care le primesc mamicile avocate sunt: cea acordata de "stat" - indemnizatie de cresterea copilului, suma ce este virata in virtutea calitatii de platitor de impozit a acestora iar cea acordata de CAA este un ajutor dat pentru copil. Nici una dintre aceste sume nu este considerata venit.

Alte discuții în legătură

Hotararea 845 si 845bis a consiliului unbr Andreea Iacsa Andreea Iacsa extras...[b]Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului la avocati ioana10 ioana10 Buna ziua. As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe ... (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)