avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura prestari servicii

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

Emit lunar o factura de abonament de prestari servicii in valoare de 6.5 euro fara TVA din care 2 euro reprezinta cheltuielile cu furnizorii iar 4,5 euro este profitul meu.
Acei 2 euro sunt virati furnizorului inainte sa emit factura catre client.

inregistrarile contabile sunt:
plata facturii de 2 euro catre furnizor:
% = 401
626
4426

401 = 5121

Factura emisa de mine:
411=%
704 6.5
4427 0.24X6.5

Mai trebuie facute si alte inregistrari?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: RobertR , utilizator 14:08, 20 Decembrie 2010
bun.....ce document justificativ sta la baza inregistrari ch. cu furnizor?
VA face furnizorul factura?daca e asa..e ok, cum inregistrati.:D
Inreg .facturi pe care o emiteti d-voastra e in ordine ,cit si inregistrarile.
De fapt, furnizorul emite catre mine o factura de servicii de internet in valoare de 10 euro. Eu impart aceste servicii la mai multi clienti iar dupa calculul meu fiecare client beneficiaza de internet de maxim 2 euro si diferenta pana la 6.5 euro care este profitul meu reprezinta de fapt softul creat de mine pe care i-l furnizez lunar clientului.

Cam despre asta ar fii vorba.
In cazul acesta raman aceleasi inregistrari?
Ar trebui sa consemnez cumva consumul de servicii de internet pentru fiecare client sau intregsitrez pur si simplu factura de la furnizor?
Diferenta de 4.5 euro corespunzatoare softului o mai inregistrez undeva sau este suficienta inregistrarea:
411=%
704 6.5
4427 0.24X6.5

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate reincarcare electronica DOAR_NOI DOAR_NOI As dori pareri referitoare la inregistrarea in contabilitate a sumelor incasate de la clienti pentru reincarcarea electronica a cartelelor de telefonie mobila ... (vezi toată discuția)
Garantii prestari servicii crystyna2000 crystyna2000 [b]situatie[/b]: se emite factura pentru prestari servicii 1000 ron + 240 ron TVA Conform contractului , la efectuarea platii, se retine garantie 10% din ... (vezi toată discuția)
Note contabile constructii previas previas firma se ocupa mai recent cu executarea lucrarilor de constructii si as dori sa stiu daca notele contabile sunt corecte 5121=419 avans client 411=419,4427 ... (vezi toată discuția)