avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sentinta civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sentinta civila

Avem un salariat care a fost concediat la inceputul anului 2010. Ulterior acesta a castigat procesul iar conform sentintei angajatorul este obligat sa il reintegreze in munca, pe postul avut anterior si sa ii plateasca salariul pe perioada in care a avut contractul de munca incetat.
Conform art. 277 din Codul muncii, plata trebuie facuta in termen de 15 zile de la data cererii de executare silita. Mai exista si alta prevedere legala care prelungeste acest termen?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 21:42, 20 Decembrie 2010
de regula nu, dar acest termen poate fi prelungit prin acordul partilor..................
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. .... art 277 C.mun. prevede doar savarsirea unei infractiuni si nu prescrierea dreptului de a cere executarea silita.
ART. 277 Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.Nu trebuie sa fie executare silita , ci o simpla cerere adresata angajatorului de catre salariatul concediat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen executare decizie reintegrare darom darom Executarea voluntara a deciziei de anulare concediere si reintegrare salariat este tinuta de vreun termen? Neexecutarea hot de reintegrare este infractiune cf ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in vechiul loc de munca pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Imi poate explica cineva daca la reintegrarea in vechiul loc de munca dupa o sentinta data de tribunal se intocmeste un nou contract de munca sau e ... (vezi toată discuția)
Vechiul cod al muncii Hobitzi Hobitzi Mai are cineva vechiul Cod al Muncii?Ma intereseaza in speta capitolul despre raspunderea penala.Noul Cod spune la cap.V,art.261:\"neexecutarea unei hotarari ... (vezi toată discuția)