avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechiul Cod al Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechiul Cod al Muncii

Mai are cineva vechiul Cod al Muncii?Ma intereseaza in speta capitolul despre raspunderea penala.Noul Cod spune la cap.V,art.261:"neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda."As dori sa stiu daca vechiul Cod continea aceleasi prevederi sau.....?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 22 Ianuarie 2012
Da, si in Codul muncii dinainte de Legea 40/2011 exista aceasta prevedere.
Va multumesc mult pentru raspuns!:)
Vechile prevederi din Codul Muncii:
Art. 277. - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.

Art. 278. - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare acuta acuta Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de punere in aplicare a unei hot judecatoresti irevocabile de reintegrare pe vechiul post. 15 ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale in urma unei hotarari judecatoresti MatusaVulpe MatusaVulpe Buna ziua, Am castigat in instanta un litigiu de munca, pentru care angajatorul este obligat sa ma repuna pe post, m-a repus fara sa semnez acte altele in ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in vechiul loc de munca pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Imi poate explica cineva daca la reintegrarea in vechiul loc de munca dupa o sentinta data de tribunal se intocmeste un nou contract de munca sau e ... (vezi toată discuția)