avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... returnare actiune netimbrata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

returnare actiune netimbrata

am trimis o contestatie la executare , in termen , fara a timbra , cu gand ca imi da termen si pana la primul termen de judecata indeplinesc toate aspectele procedurale , taxa , timbru.
insa judecatoria respectiva mi-a returnat actiunea, fara a forma dosar pe rol , cu mentiounea de a timbra la valoare.
eu am cititi lg 202/2010 insa nu specifica nicaieri ca judecatoria poate refuza inregistrarea dosarului daca actiunea nu e timbrata. - poate imi scapa:(
mai mult daca e sa fac o noua contestatie nu mai sunt in termen ........mai pot face ceva ?
multumesc ;)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:21, 22 Decembrie 2010
Stimata doamna, este ilegal sa se returneze o cerere judecatoreasca (inclusiv contestatie la executare). Instanta este obligata conform legii de a primi orice cerere, urmand a se mentiona in citatia pe care o veti primi sau se va pune in discurie la primul termen de judecata problemele procedurale legate de speta respectiva.
Termenul procedural de formulare a unei astfel de cereri nu il pierdeti daca aveti dovada deunerii actiunii respective sau a returnarii acesteia pe acest motiv, este necesar sa depuneti inca o astfel de cerere si sa insistati sa luati personal contact cu judecatorul de serviciu de la instanta respectiva in momentul depunerii.
Este posibil ca executorul judecatoresc sa aiba anumite "prietenii" la Registratura instantei respective.
Parca am avut si eu o actiune care mi-a fost restituita.
Nu mai stiu exact la ce instanta dar am mers cu ea inapoi...am explicat problema si am trimis-o din nou prin posta...fara a timbra...evident...

In cazul dvs. problema poate sa fie foarte grava daca ati iesit din termen...
si eu am patit acelasi lucru insa am avut timp sa retrimit in termen cerea. eu zic ca o poti depune inca o data, si la o eventuala invocare a exceptiei tardivitatii sa faci dovada depunerii in termen + argumentarea ca instanta in mod nelegal nu a primit-o.

Art. 20. - (1) Taxele judiciare de timbru se plătesc anticipat.
(2) Dacă taxa judiciară de timbru nu a fost plătită în cuantumul legal,în momentul înregistrării acţiunii sau cererii, ori dacă, în cursul procesului, apar elemente care determină o valoare mai mare, instanţa va pune în vedere petentului să achite suma datorată până la primul termen de judecată. În cazul când se micşorează valoarea pretenţiilor formulate în acţiune sau în cerere, după ce a fost înregistrată, taxa judiciară de timbru se percepe la valoarea iniţială, fără a se ţine seama de reducerea ulterioară.
La ce instanta ati patit acest lucru?

Am trimis si eu in urma cu vreo doi ani la aceeasi instanta ( daca nu gresesc) si nu am timbrat, dar nu mi-a mai returnat actiunea.
Si eu aveam acolo probleme cu termenul de prescriptie deoarece eram la limita si era vorba de bani multi...
eu am patit-o la Tribunalul Prahova si la jud Brasov

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare ContSters72755 ContSters72755 as dori un punct de vedere in legatura cu o situatie. Acum cativa ani, o persoana a facut un imprumut in bani, prin care acesta persoana consfintea sa fie ... (vezi toată discuția)
Am primit citatie dupa declinarea de competenta prin care mi se pune in vedere sa timbrez. cand trebuie sa platesc taxa de timbru? carlitosbest carlitosbest Salut. Am o cerere care a fost declinata de la Judecatorie la Tribunal iar la tribunal se constata ca cererea este insuficient timbrata ca trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)