avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... returnare actiune netimbrata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

returnare actiune netimbrata

am trimis o contestatie la executare , in termen , fara a timbra , cu gand ca imi da termen si pana la primul termen de judecata indeplinesc toate aspectele procedurale , taxa , timbru.
insa judecatoria respectiva mi-a returnat actiunea, fara a forma dosar pe rol , cu mentiounea de a timbra la valoare.
eu am cititi lg 202/2010 insa nu specifica nicaieri ca judecatoria poate refuza inregistrarea dosarului daca actiunea nu e timbrata. - poate imi scapa:(
mai mult daca e sa fac o noua contestatie nu mai sunt in termen ........mai pot face ceva ?
multumesc ;)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:21, 22 Decembrie 2010
este vorba de judecatorie Campulung,
iar in privinta contestatie la executare taxa nu este de 194 lei maxim indiferent de valoarea actiunii?

multumesc/
Eu am patit-o parca chiar in Bucuresti daca am mers acolo...
Poate ne mai zice cineva de o instanta din Bucuresti si atunci e sigur...pentru ca doar una poate sa fi fost...
Oricum...urata amintire...:(
Probabil ca de aceea nici nu imi aduc aminte...clar...

Cat priveste provincia situatia este si mai neplacuta deoarece exista si ceva probleme cu contul in care sa platesti taxa de timbru daca trimiti din Bucuresti...
contul se gasete pe siteul portal just , la info suplimentare aferente fiecarei judecatorii / instante in parte.
pana una alta, nu aveau dreptul sa nu-mi inregistreze actiunea , si de altfel o retrimit si ma consider in termen atat timp cat prima actiune am trimis-o in termen .
Si eu sunt de aceeasi parere cu dvs.
Nu cred ca s-ar putea respinge ca tardiv introdusa, dar parerea mea poate conta destul de putin in raport de instantele care se cred zmei...

Referitor la actiunea mea care mi-a fost returnata, sesizasem o instanta necompetenta deoarece domiciliul paratului era in provincie si reclamantul avea domiciliul in Bucuresti.
Instanta nu a stiut ca omul are avocat...

Dar...parca am mai avut si in provincie aceeasi problema cu cativa ani inainte...
Si...pana la urma au primit-o...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare ContSters72755 ContSters72755 as dori un punct de vedere in legatura cu o situatie. Acum cativa ani, o persoana a facut un imprumut in bani, prin care acesta persoana consfintea sa fie ... (vezi toată discuția)
Am primit citatie dupa declinarea de competenta prin care mi se pune in vedere sa timbrez. cand trebuie sa platesc taxa de timbru? carlitosbest carlitosbest Salut. Am o cerere care a fost declinata de la Judecatorie la Tribunal iar la tribunal se constata ca cererea este insuficient timbrata ca trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)