avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalizari reziliere contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalizari reziliere contract de prestari servicii

Buna seara,

Am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma, dar acum as dori sa reziliez contractul. Serviciile ar fi trebuit sa fie prestate abia anul viitor, iar in contract scrie ca dupa semnarea acestuia, in caz ca se doreste rezilierea trebuie platite anumite sume drept daune in functie de perioada in care se face rezilierea fata de data prestarii serviciilor. cu cat perioada e mai scurta cu atat sumele sunt mai mari. Ideea e ca ma incadrez la perioada maxima adica peste 60 de zile , dar ar trebui sa platesc penalizare avansul pe care trebuia sa il dau, pana in martie 2011.
V-as ruga sa imi spuneti daca e legal sa faca lucrul acesta si daca pentru rezilerea contractului trebuie sa platesc suma respectiva.

va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Alex N , utilizator 20:15, 20 Decembrie 2010
e legal daca e prevazut in contract si ati semnat ambele parti.
deci chiar daca firma respectiva nu a inceput nicio activitate si practic nu a cheltuit nimica sau nu a investit nimic inca in serviciile pe care ar trebuii sa mi le presteze, trebuie sa platesc penalizarea respectiv suma de avans, pentru ca nu mai doresc serviciile lor, pentru ca asa scrie in contract nu?

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract servicii internet lucian0308 lucian0308 Acum 2 luni am facut un contract business personalizat cu o firma cred ca cea mai mare din Bucuresti care ofera servicii de internet la domiciliu. Prima ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract george.moro george.moro Buna ziua. Un prestator de servicii a considerat ca este mai convenabil sa rezilieze contractul si sa incaseze avansul, justificand actiunea sa printr-o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestari servicii cu compania il-makiage professional make up ctzone ctzone Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei probleme: Am incheiat in data de 07.10.2010 cu Il-makiage, urmand sa merg la cursuri de make-up ... (vezi toată discuția)