Am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma, dar acum as dori sa reziliez contractul. Serviciile ar fi trebuit sa fie prestate abia anul viitor, iar in contract scrie ca dupa semnarea acestuia, in caz ca se doreste rezilierea trebuie platite anumite sume drept daune in functie de perioada in care se face rezilierea fata de data prestarii serviciilor. cu cat perioada e mai scurta cu atat sumele sunt mai mari. Ideea e ca ma incadrez la perioada maxima adica peste 60 de zile , dar ar trebui sa platesc penalizare avansul pe care trebuia sa il dau, pana in martie 2011.
V-as ruga sa imi spuneti daca e legal sa faca lucrul acesta si daca pentru rezilerea contractului trebuie sa platesc suma respectiva.
deci chiar daca firma respectiva nu a inceput nicio activitate si practic nu a cheltuit nimica sau nu a investit nimic inca in serviciile pe care ar trebuii sa mi le presteze, trebuie sa platesc penalizarea respectiv suma de avans, pentru ca nu mai doresc serviciile lor, pentru ca asa scrie in contract nu?